twee meisjes lachend met de fiets door de straat

Onze b'tjes beter

Kiezen voor Besured, is kiezen om het met ons een beetje beter te doen. Lekker positief, enthousiast en aardig. Wij verzekeren jouw risico’s tegen een zo’n laag mogelijke premie. Maar we doen zoveel meer! Benieuwd wat we al een b'tje beter doen? En wat er nog gepland staat?

Bewuste, vriendelijke en eerlijke keuzes maken

Elke dag bewuste, vriendelijke en eerlijke keuzes maken. Ofwel, aardiger zijn voor elkaar en de wereld om ons heen. In kleine stappen. Dat is waar we voor staan. Dat doen we intern door medewerkers blij te maken, zodat zij klanten weer blij maken. Dat gaat hand in hand. Ook als organisatie streven we ernaar om het steeds beter te doen. Een keer de auto inwisselen voor de fiets. Iemand verrassen met een kaartje. Een dag minder vlees eten. Eens vragen hoe het met iemand gaat. Bedenk het maar! Samen met zoveel mogelijk klanten willen wij het verschil maken. Elkaar inspireren. Iedere dag weer!

b'tje liever

Elke dag een b'tje beter

Onze to-dolijst blijven we aanvullen. Plannen genoeg! En je mag ons altijd inspireren met nieuwe ideeën. Hieronder een tipje van de sluier uitgelicht.

Een greep uit onze b’tjes beter

 • Afval scheiden. Hiervoor staan op iedere verdieping losse vuilnisbakken.
 • Bewust beleggen. Dat doen we! Onze boterhammen voor de lunch beleggen we bewust (biologisch en lokaal), maar we zorgen ook goed voor geld. Als we gaan beleggen, doen we dat niet in verkeerde fondsen.
 • Biologisch eten. We stimuleren om geen vlees te eten. Het vlees dat nog wel gegeten wordt, is altijd biologisch. Daarnaast gaan we verspilling van voedsel tegen. De boterhammen van gisteren, zijn de croutons van morgen.
 • Bomen planten. Tot april 2024 hebben we voor elke nieuwe verzekering een boom geplant! Nu staat er een heel bos! We werkten hiervoor samen met Trees for All. Met bomen haal je CO₂ uit de lucht. Alle b'tjes helpen.
 • Deel van de premie gaat naar goede doelen! Omdat veel mensen het minder hebben in de wereld, ondersteunen we mooie projecten. Zoals het bouwen van scholen en het voorzien van drinkwater, in onder andere Afrika. Hiervoor hebben we een speciale stichting: Stichting ’t Groenland.
 • Duurzaam schadeherstel. Krijg je schade? Voor alle verzekeringen, behalve auto, kun je zelf kiezen of je jouw schade duurzaam wilt laten herstellen. Ook bij autoschade is het goed geregeld, maar net even anders. Zo hebben onze aangesloten herstellers groene keurmerken.
 • Elektrische auto’s. Ons wagenpark vergroent: elke nieuwe bedrijfsauto die we kopen is vanaf nu elektrisch. Ook zijn er genoeg laadpalen voor ons bezoek en onze collega’s.

 

 • Fairtrade koffie. Koffie drinken we graag, maar wel gemaakt van fairtrade koffiebonen. Net als onze thee en chocolade. Beter voor mens én natuur. En puur genieten. Gewoon (h)eerlijk! 
 • Houd de deur open voor een ander-dag! 🚪 In juli organiseerden we deze dag op kantoor: voor een glimlach, wat meer aandacht voor elkaar. Een klein gebaar (letterlijk), met grote impact.
 • Investeren in collega’s. We vinden blije collega’s belangrijk. Maar ook groei. Er is volop ruimte om door te groeien en diploma’s te behalen.
 • Klanten verrassen. Dat doen we graag! Vanuit ons hart. Op veel manieren. Bijvoorbeeld met een aardig kaartje, wanneer je het niet verwacht 😀.
 • Kerstkaarten voor eenzame ouderen. Vorig jaar schreven we maar liefst 5.200 kaartjes, vol lieve tekstjes van klanten! 
 • Leenfietsen. Bij ons op kantoor staan leenfietsen klaar. We stimuleren onze collega’s om de fiets te pakken naar de stad, in plaats van de auto.
 • Reiskostenvergoeding OV. We stimuleren gebruik van OV van collega’s. Met de trein gaan in plaats van de auto scheelt weer CO₂-uitstoot.
 • Thuiswerken. Collega’s kunnen thuiswerken. Onderaan de streep worden er daardoor minder kilometers met de auto gemaakt.
 • Voedselbank. Bij ons in de keuken hebben we dozen staan om te vullen voor de lokale Voedselbank. Collega's kunnen vrijblijvend doneren. Gewoon, omdat het kan.
Voedselbank actie
kerstkaartenactie
Bomenplantdag
complimentenweek

Dit staat onder andere op de planning

illustratie OK handgebaar

Ben jij een Gouden Mens?

We gaan hier nog niet teveel over verklappen, maar we kunnen wél zeggen dat het superleuk wordt! Nieuwsgierig? Hou dan zeker ons Instagram-kanaal in de gaten, of schrijf je in voor onze inspiratiemail!

Besured Fiets Icoon

Fiets naar je Werk Week

Fiets naar je Werk Dag? Wij maken er een hele week van! Samen met onze collega's fietsen we voor het goede doel. En natuurlijk ook omdat het goed is om gewoon een keertje de fiets te pakken. Doe je mee?

elke dag een b'tje liever

Podium voor b'tjes beter

Iemand die een marathon loopt voor een goed doel? Een pracht initiatief dat vrijwilligers zoekt? Via onze website, social media of nieuwsbrief willen we deze mooie, inspirerende verhalen een podium bieden om een nóg groter publiek te bereiken.

illustratie wereld

Samenwerkingen

We bekijken steeds opnieuw hoe we samen met onze partners het een b'tje beter kunnen doen. Ook voor de komende jaren. Bij huidige partners, maar ook bij het aangaan van nieuwe samenwerkingen, houden we hier rekening mee.

illustratie duimpje omhoog

Rubriek #durftevragen

Elkaar helpen = lief. Daarom zal er voor collega's een #durftevragen rubriek komen op ons interne communicatie­platform. Denk aan extra hulp bij een verhuizing of het lenen van een klopboor voor dat ene projectje in huis. Wel zo aardig!

illustratie zonnepanelen op dak

Zonnepanelen

Een groot deel van de energie die we gebruiken, willen we zelf op gaan wekken. Hiervoor wordt een plan opgesteld en zal naar allerlei verschillende opties bekeken worden.

kindness korting eerlijk

10% korting voor aardige, positieve en eerlijke mensen

Aardige, eerlijke personen maken de wereld veel b'tjes mooier. En dat zit hem vaak in de kleine dingen. Bij Besured houden we van mensen die naar elkaar omkijken. Dat is goud. Ben jij zo iemand? Dan krijg je bij ons 10% korting op je autoverzekering! 

illustratie vrouw met mobiel

Wat kunnen wij nog meer doen?

Inspireer ons. Vul onze lijst met b'tjes beter aan! Geef jouw ideeën aan ons door of geef ons een belletje. Superbedankt alvast. 

Contact

Chat Bel Mail