twee meisjes lachend met de fiets door de straat

Onze b'tjes beter

Kiezen voor Besured, is kiezen om het met ons een beetje beter te doen. Lekker positief en enthousiast. Onze core is jouw risico’s verzekeren tegen een zo’n laag mogelijke premie. Maar we doen zoveel meer! Benieuwd wat we al een b'tje beter doen? En wat er nog gepland staat?

Bewuste keuzes maken

Elke dag bewuste keuzes maken. Voor elkaar en de wereld om ons heen. In kleine stappen. Dat is waar we voor staan. Dat doen we intern door medewerkers blij te maken, zodat zij klanten weer blij maken. Dat gaat hand in hand. Ook als organisatie streven we ernaar om het steeds beter te doen. Een keer de auto inwisselen voor de fiets. Iemand verrassen met een kaartje. Een dag minder vlees eten. Een vliegvakantie minder. Bedenk het maar! Samen met zoveel mogelijk klanten willen wij het verschil maken. Elkaar inspireren. Iedere dag weer!

b'tje liever

Elke dag een b'tje beter

Onze to-dolijst blijven we aanvullen. Plannen genoeg! En je mag ons altijd inspireren met nieuwe ideeën. Hieronder een tipje van de sluier uitgelicht.

Een greep uit onze b’tjes beter

 • Afval scheiden. Hiervoor staan op iedere verdieping losse vuilnisbakken.
 • Bewust beleggen. Dat doen we! Onze boterhammen voor de lunch beleggen we bewust (biologisch en lokaal), maar we zorgen ook goed voor geld. Als we gaan beleggen, doen we dat niet in verkeerde fondsen.
 • Biologisch eten. We stimuleren om geen vlees te eten. Het vlees dat nog wel gegeten wordt, is altijd biologisch. Daarnaast gaan we verspilling van voedsel tegen. De boterhammen van gisteren, zijn de croutons van morgen.
 • Bomen planten. Voor elke nieuwe verzekering planten we een boom! We werken hiervoor samen met Trees for All. Met bomen haal je CO₂ uit de lucht. Alle b'tjes helpen.
 • Deel van de premie gaat naar goede doelen! Omdat veel mensen het minder hebben in de wereld, ondersteunen we mooie projecten. Zoals het bouwen van scholen en het voorzien van drinkwater, in onder andere Afrika. Hiervoor hebben we een speciale stichting: Stichting ’t Groenland.
 • Duurzaam schadeherstel. Krijg je schade? Voor alle verzekeringen, behalve auto, kun je zelf kiezen of je jouw schade duurzaam wilt laten herstellen. Ook bij autoschade is het goed geregeld, maar net even anders. Zo hebben onze aangesloten herstellers groene keurmerken. Lees meer.
 • Elektrische auto’s. Ons wagenpark vergroent: elke nieuwe bedrijfsauto die we kopen is vanaf nu elektrisch. Ook zijn er genoeg laadpalen voor ons bezoek en onze collega’s.

 

 • Fairtrade koffie. Koffie drinken we graag, maar wel gemaakt van fairtrade koffiebonen. Net als onze thee en chocolade. Beter voor mens én natuur. En puur genieten.
 • Houd de deur open voor een ander-dag! 🚪 In juli organiseerden we deze dag op kantoor: voor een glimlach, wat meer aandacht voor elkaar. Een klein gebaar (letterlijk), met grote impact.
 • Investeren in collega’s. We vinden blije collega’s belangrijk. Maar ook groei. Er is volop ruimte om door te groeien en diploma’s te behalen.
 • Klanten verrassen. Dat doen we graag! Vanuit ons hart. Op veel manieren. Bijvoorbeeld met een leuk kaartje, wanneer je het niet verwacht 😀.
 • Kerstkaarten voor eenzame ouderen. Vorig jaar schreven we maar liefst 5.200 kaartjes, vol lieve tekstjes van jullie! 
 • Leenfietsen. Bij ons op kantoor staan leenfietsen klaar. We stimuleren onze collega’s om de fiets te pakken naar de stad, in plaats van de auto.
 • Reiskostenvergoeding OV. We stimuleren gebruik van OV van collega’s. Met de trein gaan i.p.v. de auto scheelt weer CO₂-uitstoot.
 • Thuiswerken. Collega’s kunnen thuiswerken. Onderaan de streep worden er daardoor minder kilometers met de auto gemaakt.
 • Voedselbank. Bij ons in de keuken hebben we dozen staan om te vullen voor de lokale Voedselbank. Collega's kunnen vrijblijvend doneren. Gewoon, omdat het kan.
zwerfafval opruimen
kerstkaartenactie
Bomenplantdag
complimentenweek

Dit staat o.a. op de planning

illustratie OK handgebaar

Complimentendag

Op vrijdag 1 maart 2024 is het weer Nationale Complimentendag. Het is een dag om iemand een bijzonder moment of gevoel te geven. Je collega, vriend(in), broer… en vergeet de buschauffeur, receptionist of caissière niet! Doe je ook mee? 

illustratie zwevende vinkjes

Steun voor de Voedselbank

Samen met onze collega's doen we mee met een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Iedereen kan een product op de lijst van de Voedselbank meenemen, zodat we pakketten kunnen samenstellen.

elke dag een b'tje liever

Podium voor b'tjes beter

Iemand die een marathon loopt voor een goed doel? Een pracht initiatief dat vrijwilligers zoekt? Via onze website, social media of nieuwsbrief willen we deze mooie, inspirerende verhalen een podium bieden om een nóg groter publiek te bereiken.

illustratie wereld

Samenwerkingen

We bekijken steeds opnieuw hoe we samen met onze partners het een b'tje beter kunnen doen. Ook voor de komende jaren. Bij huidige partners, maar ook bij het aangaan van nieuwe samenwerkingen, houden we hier rekening mee.

illustratie duimpje omhoog

Rubriek #durftevragen

Elkaar helpen = lief. Daarom zal er voor collega's een #durftevragen rubriek komen op ons interne communicatie­platform. Denk aan extra hulp bij een verhuizing of het lenen van een klopboor voor dat ene projectje in huis.

illustratie zonnepanelen op dak

Zonnepanelen

Een groot deel van de energie de we gebruiken, willen we zelf op gaan wekken. Hiervoor wordt een plan opgesteld en zal naar allerlei verschillende opties bekeken worden.

illustratie vrouw met mobiel

Wat kunnen wij nog meer doen?

Inspireer ons. Vul onze lijst met b'tjes beter aan! Geef jouw ideeën aan ons door of geef ons een belletje. Superbedankt alvast. 

Contact

Chat Bel Mail