twee meisjes lachend met de fiets door de straat

Onze b'tjes beter

Kiezen voor Besured, is kiezen om het met ons een beetje beter te doen. Lekker positief en enthousiast. We verzekeren risico’s tegen een zo’n laag mogelijke premie. Maar wat doen we al een b'tje beter? En wat staat er nog gepland?

Bewuste keuzes maken

Elke dag bewuste keuzes maken, maar in kleine stappen. Dat is waar wij als Besured voor staan. Dat doen we intern door medewerkers blij te maken, zodat zij onze klanten blij maken. Dat het hand in hand gaat, daar geloven we in! Waar we ook in geloven is dat wij het als organisatie nóg beter kunnen doen! Een keer je auto inwisselen voor de fiets, een dag minder vlees eten, een vliegvakantie minder. Samen met zoveel mogelijk klanten willen wij het verschil maken. Elkaar inspireren. Iedere dag weer!

moeder en dochter pakken boek uit minibieb in woonwijk

Elke dag een b'tje beter

Onze to do lijst blijven we aanvullen. Altijd! En je mag ons altijd inspireren met nieuwe ideeën. Hieronder een tipje van de sluier.

Een greep uit onze b’tjes beter

 • Afval scheiden. Hiervoor staan op iedere verdieping losse vuilnisbakken.
 • Bewust beleggen. Dat doen we! Onze boterhammen voor de lunch beleggen we bewust (biologisch en lokaal), maar ook het geld. Als we het doen, dan niet in verkeerde fondsen.
 • Biologisch eten. We stimuleren om geen vlees te eten. Het vlees dat nog wel gegeten wordt, is altijd biologisch. Daarnaast gaan we verspilling van voedsel tegen. De boterhammen van gisteren, zijn de croutons van morgen.
 • Bomen planten. We werken samen met Trees for All. Met bomen haal je CO₂ uit de lucht. Voor elke nieuwe verzekering planten we een boom. Alle b'tjes helpen.
 • Duurzaam schadeherstel. Krijg je schade? Voor alle verzekeringen kan je zelf kiezen of je jouw schade duurzaam wilt herstellen. Alleen voor je autoschade is het net anders geregeld. Benieuwd? Lees meer.  
 • Duurzaam schoonmaken. We zien ons pand graag blinkend schoon, maar ook schoonmaken kan op een duurzame manier. De middelen waarmee wordt schoongemaakt zijn gecertificeerd met Europees Ecolabel. En bevatten geen giftige en schadelijke stoffen.
 • Duurzame verbeteringen. Heb je zonnepanelen op je dak, een warmtepomp of een oplaadpaal? Duurzame verbeteringen aan je huis zijn gratis meeverzekerd op onze opstalverzekering. 
 • Energielabel A. Dat heeft ons pand. En we blijven investeren om dat naar Energielabel A+++ te krijgen. Natuurlijk gebruiken we 100% groene stroom.
 • Elektrische auto’s. Elke nieuwe bedrijfsauto die we kopen is vanaf nu elektrisch! Ook zijn er genoeg laadpalen voor ons bezoek en onze collega’s.
 • Fairtrade koffie. Koffie drinken we graag. Maar wel gemaakt van fairtrade koffiebonen in plaats van plastic koffiecups. Net als onze thee en chocolade. Puur genieten.

 • Geld naar goede doelen. Een deel van jouw premie gaat naar goede doelen. Hiervoor hebben we zelfs een speciale stichting: stichting ’t Groenland.
 • Gerecycled papier. We sturen alles zoveel mogelijk digitaal. En sturen we iets per post? Dan gebruiken we gerecycled papier.
 • Investeren in collega’s. We vinden blije collega’s belangrijk. Maar ook groei. Er is volop ruimte om door te groeien en diploma’s te behalen.
 • Leenfietsen. Bij ons op kantoor staan leenfietsen klaar. We stimuleren onze collega’s om de fiets te pakken naar de stad, in plaats van de auto.
 • Minder plastic flessen. Plastic flessen gebruiken we het liefst zo min mogelijk. Een eerste stap is gezet! Daarom hebben we gefilterde waterkranen en biologische siropen in plaats van flessen frisdrank en grote plastic watertanken.
 • Reiskostenvergoeding OV. We stimuleren gebruik van OV van collega’s. Met de trein gaan i.p.v. de auto scheelt weer CO₂-uitstoot.
 • Thuiswerken. Collega’s kunnen thuiswerken. Onderaan de streep worden er daardoor minder kilometers met de auto gemaakt.
 • Vitaliteitsvergoeding. Elke collega krijgt per jaar een ruime vergoeding om te besteden aan vitaliteit. Hardloopschoenen, mindfullness... Een beetje beter voor jezelf.
 • Waterbesparende urinoirs mannen. Van al dat drinken moeten we naar het toilet. Dit doen de mannen op urimat urinoirs, die spoelen zonder water. Dit scheelt jaarlijks duizenden liters aan water.

Dit staat gepland, o.a.

illustratie auto aan laadpaal

Groen wagenpark

Al onze bedrijfsauto's (benzine) gaan we vervangen voor elektrische auto's. Volledig elektrisch rijden in 2025, dat is ons streven. Ons facilitair manager gaat daar de schouders onder zetten. 

illustratie zwevende vinkjes

Kantoor verder vergroenen

Duurzaamheid is voor ons ook leefbaarheid en een goed werkklimaat voor onze medewerkers. Daarom zorgen we voor meer (zuurstof) planten op de zaak. De ideeën hiervoor zijn ontkiemd!

illustratie duimpje omhoog

Ledlampen

We hebben ons licht laten schijnen op.. onze verlichting. Op dit moment bekijken we of we overgaan op een tikkeltje duurzamere verlichting. Maar soms is alles vervangen minder duurzaam. Dat nemen we hierin mee!

illustratie wereld

Samenwerkingen

We gaan bekijken hoe we samen met onze partners in de komende jaren het ook een b'tje beter kunnen doen. Ook in het aangaan van nieuwe samenwerkingen houden we hier rekening mee.

illustratie zonnepanelen op dak

Zonnepanelen

Een groot deel van de energie willen we zelf op gaan wekken door op het dak zonnepanelen te plaatsen. Hiervoor hebben we een extra verdieping nodig. De bouwplannen zijn gemaakt.

illustratie prullenbak

Afval voorkomen

Afval scheiden is mooi. Maar afval voorkomen is beter. Daarom gaan we een plan maken en uitrollen hoe afval te verminderen binnen ons pand. Al onze learnings? Die delen we weer. Let's inspire!

illustratie vrouw met mobiel

Wat kunnen wij nog meer doen?

Inspireer ons. Vul onze lijst met b'tjes beter aan! Geef jouw ideeën aan ons door of geef ons een belletje. Superbedankt alvast. 

Contact

Chat Bel Mail