Meisje houd deur open voor jongen

Houd jij de deur open voor een ander?

Gepubliceerd op 28-07-2023
1085 keer gelezen

Een ander helpen met een klein gebaar: wij worden er blij van! Daarom doen we dat ook zo veel mogelijk. En het is makkelijker gedaan dan je denkt. Onder andere door de deur open te houden voor een ander 💪🚪 . Alle b'tjes helpen!

Hey positieveling!

Wellicht hoorde je het al een keer voorbij komen op de radio: wij houden van positievelingen. Mensen die deuren openhouden, complimentjes geven of een auto voor laten gaan. Dat verdient wel wat extra aandacht! Niet omdat we op kantoor dagelijks de deuren in elkaars gezicht dichtgooien… maar gewoon, omdat we denken dat het leuk is en het weinig moeite kost 😊. 

 

'Houd de deur open voor een ander' dag

Daarom organiseerden wij op donderdag 27 juli een speciale ‘Houd de deur open voor een ander’-dag. Het idee is simpel: wanneer je ergens door een deur gaat kijk je even achterom en houd je hem open voor de volgende persoon (of 2, 3… 😉). Maar bijvoorbeeld ook wanneer:

 

  • Je iemand bij de deur ziet jongleren met 2 koppen koffie. 
  • Iemand voor de deur in de regen zijn sleutel nog moet zoeken. 
  • Je in de lift staat en een ander ziet aankomen die ook mee wilt.
  • Iemand zijn handen vol heeft en de koelkastdeur probeert te openen. 
  • Je iemand in de winkel ziet worstelen bij de deur met volle tassen.

 

Kleine moeite om te helpen, groot plezier ervoor terug! 
 

illustratie vlinder op bloem

Schitterende tips en inspiratie ontvangen?

Hoe is de dag verlopen? 

Op iedere deur hing een mooie poster, zodat onze collega’s het initiatief niet konden vergeten. Dat leverde flink wat plezier en soms ook flauwe humor op. Collega’s die erg lang de deur openhielden, een polonaise aan collega’s erdoor lieten gaan, of beleefde discussies: “Na u meneer.” “Nee… na u mevrouw!” Maar het belangrijkste: niemand stond voor een dichte deur 😊. Wij zijn een gezellige kantoordag rijker en allemaal weer een stukje attenter! 

 

Deur openhouden op kantoor van besured

 

Meer b'tjes beter dagen in de toekomst? 

Dit was voor herhaling vatbaar! Net zoals onze complimentenweek overigens. Grote kans dat wij deze dagen blijven organiseren. Wil jij eraan meedoen of je laten inspireren? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Of nog beter: heb jij een leuk idee voor een b'tje beter initiatief? Deel het dan met ons!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail