spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Bonus-malusladder

De bonus-wat? Een hele mond vol. De bonus-malusladder is eigenlijk niet meer dan een tabel om de korting op jouw autoverzekering te berekenen. Verzekeraars belonen goed rijgedrag. Daarom worden de jaren dat jij schadevrij rijdt bijgehouden. Het aantal jaren dat jij ‘schadevrij’ rijdt, is gekoppeld aan een trede op deze bonus-malusladder.

Meer schadevrije jaren = een hogere trede = meer korting op de premie van je autoverzekering.

Korting bij iedere verzekeraar anders

Het aantal schadevrije jaren is bij iedere verzekeraar gelijk. Deze staan namelijk centraal vastgelegd. Bij het overstappen, neemt een verzekeraar deze schadevrije jaren over. Maar de bonus-malusladder (en dus de korting) is wel bij iedere verzekeraar anders. Dit is een onderdeel van de ‘kleine lettertjes’: je vindt de bonus-malusladder van jouw verzekeraar in de voorwaarden die horen bij jouw autoverzekering. Die van Besured vind je heel makkelijk hier!

 

Bonus: klimmen op de bonus-malusladder

Elk jaar dat je geen schade claimt op jouw verzekering, klim je een trede omhoog op de bonusmalus-ladder. Hoe hoger jij op die ladder staat, hoe meer korting je krijgt op je premie.

 

Maximale korting

Daar wil je natuurlijk voor gaan! Bij de meeste verzekeraars ligt deze korting rond de 75%. Zit je al een aantal jaar op deze maximale korting en claim je toch een keertje schade? Dan zorgt dit er bij veel verzekeraars voor dat jouw premie gelijk blijft. Je zakt dan wel terug op de treden van de bonus-malusladder. Maar je houdt nog wel je maximale korting.

 

Malus: dalen op de bonus-malusladder

Claim je wel schade, dan zak je op de bonus-malusladder. Dit kan er voor zorgen dat jouw premie weer iets omhoog gaat. Oeps! Heb je in korte tijd meerdere schades gereden? Of heb je schade als beginnende bestuurder? Dan kan je uitkomen op een negatief aantal schadevrije jaren. Je krijgt dan geen korting, maar betaalt juist extra premie.

 

Jouw trede op de bonus-malusladder

Ben jij een b'tje beter verzekerd met een Besured autoverzekering? Dan vind je de bonus-malusladder als bijlage 1 van de voorwaarden van jouw autoverzekering. Jouw trede op de bonus-malusladder en de korting die je krijgt staan op je polisblad. Kom je er niet uit? Dan kun je ons altijd bellen! Vinden we gezellig.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail