be kind

Act of kindness

We geloven in de kracht van positiviteit en vriendelijkheid. Een b'tje aardiger zijn voor een ander. Wat vrolijker. Gewoon, omdat het kan! Een klein gebaar kan vaak een groot verschil maken. Een (random) act of kindness dus! Benieuwd wat het precies is en wil je een paar voorbeelden? Lees dan verder :)

Wat zijn (random) acts of kindness?

'Acts of kindness' zijn kleine, lieve dingen die je kunt doen om een ander op te vrolijken. Op welk moment jou dat uitkomt en zonder dat je daarvoor iets terug verwacht. Daarmee maken we de wereld een mooiere plek voor iedereen 💕. Het idee is in Amerika ontstaan, maar wordt inmiddels wereldwijd toegepast. Mede door social media is het groot geworden: op Instagram en Facebook zijn meerdere accounts te vinden met allerlei leuke en originele ideeën om een beetje kindness rond te strooien. 

vrouw brengt oudere buurvrouw soep

Kindness: goed voor de gezondheid

Goed nieuws: uit onderzoek blijkt dat zomaar iets liefs doen bijdraagt aan je welzijn (Mental Health UK). Het kan gevoelens van zelfvertrouwen, geluk en optimisme versterken! Dat niet alleen: een act of kindness kan ook anderen aanmoedigen om goede daden te herhalen die ze zelf hebben ervaren.

Acts of kindness: doe met ons mee!

Van kleine presentjes tot tijd vrijmaken voor een dierbare: het hoeft niet per se veel moeite of geld te kosten. In veel verschillende situaties kun je het een b'tje beter doen. Bij Besured doen wij dat óók graag. Een lief kaartje voor een klant of een gezellig gesprek aan de telefoon! Maar ook voor onze collega's zetten we stappen. Bekijk al onze b’tjes beter hier of doe met ons mee en #bekind.

 

5x een act of kindness

Inspiratie nodig hoe jij een beetje liefde kunt strooien? Hierbij 5 voorbeelden van een 'act of kindness' die je deze week nog kunt doen.

 

  1. Stuur een kaartje naar een familielid
  2. Geef een complimentje aan een onbekende
  3. Zet boeken die je gelezen hebt in een mini-bieb in de buurt
  4. Doneer je statiegeld aan het goede doel
  5. Laat een positieve review achter voor een lokale winkel

Deel jouw act of kindness

Heb jij iets moois gedaan voor een ander, dat je met ons en de wereld wilt delen? Deel jouw act of kindness, je b'tje beter. We zijn altijd op zoek naar verhalen die inspireren. Wie weet inspireer jij weer anderen om dit ook te doen!
 

Extra #bekind inspiratie

illustratie OK handgebaar

Op je werk

Hou de deur open voor je collega, plak een post-it met een lieve spreuk op een bureau of trakteer lunch op je afdeling: de opties zijn eindeloos.

illustratie wegwijzer

Onderweg

Met de auto of in het OV: maak het verkeer een b'tje fijner en leuker. Geef zingend een serenade in de file of sta je plaatsje af in de bus!

illustratie hond op kussen

Voor dieren

Wees lief voor je huisdier of de bedreigde diersoorten in Nederland! Bouw bijvoorbeeld een egelhuisje of knuffel extra lang met je hond of kat.

illustratie wereld

Op reis

Maak jouw vakantie ook voor anderen onvergetelijk. Help bijvoorbeeld de bevolking door inkopen te doen in een lokale winkel of doneer kleurpotloden bij een school.

elke dag een b'tje liever

Voor je buurt

Beter een goede buur dan een verre vriend. Verras jouw buren met een healthy ovenschotel of krab een keer hun autoruiten als het vriest! 

illustratie vlinder op bloem

Voor de natuur

Het moestuintje van je dromen, afval scheiden, vaker met de fiets: de natuur kan wel wat kindness gebruiken 😊. Samen kunnen we het!

Contact

Chat Bel Mail