auto 7 tips b'tje beter

Wereld mooier maken? 7 dingen die je met je auto kan doen 🚗🤩

Gepubliceerd op 20-02-2023
1752 keer gelezen

Elektrisch rijden is een mooi streven, maar nog niet voor iedereen betaalbaar. Hoe kan je het toch een b’tje beter doen met je auto? Gewoon om mensen blij te maken of de wereld meer te laten shinen? Easy peasy, lees maar!

1. Hup naar kringloop, doneer spullen en maak blij

Auto voor de deur? En te veel spullen in huis? Bijvoorbeeld kleding die je nooit gedragen hebt of te weinig. Vergeten meubels in de schuur of op zolder? Kinderfietsjes waar de kids niet meer op passen? Gebruik je auto om naar de kringloop te gaan. Even volladen en karren maar! Tip: let met name op de dubbele spullen in huis; of gewoon al een paar maanden niet hebt gebruikt. 

 

2. Trakteer iemand in de file op een serenade

Filerijden is vaak bagger. Maar we kunnen er zelf iets van maken. Heb je een dijk van een stem? Gooi de ramen open en gooi hoge ogen bij de buurman of -vrouw die ook stilstaat. Daar tover je vast een stralende glimlach tevoorschijn. Heb je een matige stem (lees: klinkt als piepende deur van 20 jaar oud)? Houd de ramen dicht, en geniet er zelf van 😉.

 

3. Auto volladen met planten (of één mooierd)

Of je nu een balkon hebt, of een heerlijk formaat achtertuin. Ga lekker vergroenen! Daar word je blij van, maar de natuur ook. Tip: zoek naar gratis planten op Marktplaats (veel mensen doen groen weg) of rij naar het tuincentrum. Wat ook leuk is: stekjesbibliotheken. Dat zijn buurtkastjes waar je gratis plantjes uit kan halen.

 

4. Aardige mensen laten meerijden

Goed joh.. samen carpoolen. Je bespaart samen brandstof door maar met 1 auto te rijden i.p.v. van bijvoorbeeld 3 maar.. niemand zit te wachten op een zuurpruim. Dus we snappen ook dat je niet altijd wil carpoolen (met bepaalde personen). Maar wil je het een b’tje beter doen? Gooi je auto vol met aardige mensen en rij lekker naar het strand, de sportschool of dat bedrijfsuitje. Goede sfeer en lekker duurzamer.
 

illustratie portemonnee

Heerlijk voordelige autoverzekering?

5. Niet mauwen, volstouwen met tuintegels  

Ruik je dat? Nee niet dat, haha. Maar de lente hangt in de lucht. Tijd om weer eens om te kijken naar je tuin. Ligt die nu helemaal vol met tuintegels? Dat is lekker strak, maar minder voor ‘t groen. Ga tegelwippen, mik daarna je auto vol met tuintegels en doe ze weg. Vaak hebben de grotere bouwmarkten acties dat ze voor elke tegel een plantje teruggeven. Kan je gelijk je tuin mooier maken. #vergroenen

 

6. Haal boodschappen voor een ander #vrijwillig

Wist je dat sommige mensen hun eigen boodschappen niet goed zelf kunnen doen? Bijvoorbeeld omdat ze het lastig vinden om alleen te gaan? Binnen één uurtje kan jij die mensen al enorm helpen. Gewoon door een ritje te maken met jouw auto en boodschappen te halen. Brandstofkosten worden vaak vergoed. Tip: kijk even op de website van NLdoet. Daarin zie je waar behoefte aan is in jouw buurt 😊. 

 

7. Even een Too Good To Go pakketje scoren

Vind jij ook dat er te veel voedsel wordt weggegooid? Tip: bestel eens bij Too Good To Go (een app waarmee je overgebleven eten kan ophalen van een supermarkt of restaurant) of regel een Overblijver bij Albert Heijn (zelfde principe). Sommige locaties zijn wat verder weg, daarvoor kan je dan mooi de auto pakken. Dichterbij huis? Dan is de fiets pakken nog beter. Lekker bezig!

 

Dat was ‘m. Wil je meer inspiratie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Besured. Wij gaan voor elke dag een b’tje beter. Wat we doen? We bieden verzekeringen voor aardige, positieve en eerlijke mensen 😉. Ben jij dat? Join us. Check onze voordelige autoverzekering. In 1 minuut weet je jouw premie!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail