Besured bos planten teamfoto

Onze samenwerking met Trees for All

Verandering begint klein. Daarom streven we naar elke dag een b'tje beter. Dat principe is diep in onze organisatie geworteld. Kleine stappen vooruit om uiteindelijk grote impact te maken. Heel bewust. En met elkaar. Met onze collega’s, jou als klant en bijzondere organisaties. Zoals Trees for All.

boks geven illustratie

Een boom per verzekering

Door je aan te sluiten bij Besured neem jij al metéén een stap in de goede richting. Voor iedere verzekering die jij afsluit, gaat er namelijk een boom de grond in! Hoe meer verzekeringen je bij ons hebt, hoe meer bomen we in jouw naam doneren aan Trees for All. Geeft dat geen goed gevoel?

Ontdek wie wij zijn

boomtop in Nederland

Een b'tje over Trees for All

Trees for All plant tientallen hectares bomen waar dat het meeste nodig is. Bijvoorbeeld op plekken met droogte en op plaatsen waar er ernstig ontbost is. In totaal hebben zij met hun projecten al 9,6 miljoen bomen en struiken geplant. Zowel in Nederland als ver buiten onze landsgrenzen. Daarmee is de CO₂-voetprint met 683.000 ton verkleind. Trees for All plant bomen voor het leven ♡.

Waarom kiezen we voor bomen?

Besured doet het graag een b'tje beter, terwijl we ook blijven genieten. We verzekeren auto’s, huizen en vakanties. Hoewel we jullie graag inspireren tot alternatieven die iets beter zijn, gaan deze zaken in sommige gevallen gepaard met een hoge CO₂-uitstoot. Daarom zetten we graag ons beste boompj… beentje voor! Door voor elke afgesloten verzekering een boom te planten, verkleinen we samen met jou de CO₂-voetprint en doen we het dus elke dag een beetje beter dan de dag ervoor!

Wat doen bomen voor de planeet?

illustratie boom

Natuur

Bomen nemen CO₂ op. En dat is fijn! Want CO₂ is het gas waardoor de aarde opwarmt. Bovendien zorgt het planten van bomen voor verkoeling van het aardoppervlakte en warmt de aarde dus weer een stukje minder op. Daarnaast is de afwatering veel beter op plekken waar veel begroeiing is. Handig! Want dan wordt de kans kleiner dat jij na een stevige hoosbui tot je enkels in het regenwater staat.

illustratie vlinder op bloem

Dier

Er is veel leven in bomen. Denk bijvoorbeeld aan vogels en insecten. Door bomen te planten die aansluiten bij de inheemse biocultuur, krijgen al deze dieren een veilige plek. Ook dieren die met uitsterven bedreigd worden, hebben meer kans op instandhouding. Insecten en eekhoorns zorgen bovendien voor het verspreiden van pollen en zaden, waardoor de natuur zichzelf veel beter in stand kan houden.

illustratie fotolijstje met familiefoto

Mens

Door bomen en planten verbetert de luchtkwaliteit. Daar profiteert de mens enorm van! Én we halen natuurlijk ook veel van onze voeding uit de natuur. Net als ons drinkwater. Het is fijn wanneer dat van hoge kwaliteit is. Daarnaast leveren de boomplantprojecten én de verbeterde natuur veel werkgelegenheid op. Oh, en weet jij nog hoe heerlijk ontspannen jij je voelde na een middag in de natuur?

bomen planten besured groene woud

Waar worden onze bomen geplant?

Trees for All plant bomen over de hele wereld. De helft van de bomen van Besured gaan lekker dichtbij de grond in. In onze eigen Brabantse bossen van het Groene Woud. Kunnen we nog regelmatig zwaaien naar onze groene vrienden! Én zelf fysiek helpen met het planten. De andere helft van onze bomen zullen in Bolivia geplant worden. Daar zorgt het project naast het herbebossen van het Andesgebergte, ook voor inkomen voor de lokale bevolking. Hierdoor verbeteren de leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen en maken we samen een positieve impact op het klimaat!

Hoeveel bomen doneren wij?

Transparantie, daar houden we van. Van fris gewassen ruiten tot duidelijkheid over onze samenwerking met Trees for All. Wij doneren 1 boom per afgesloten verzekering.

 

Wanneer worden de Besured bomen geplant?

Op het moment dat jouw verzekering rond is, gaat je boom mee in de planning van het plantseizoen! Onze eerst bomenplantdag vond plaats op 25 januari 2023; een goede periode om in Nederland bomen te planten. Benieuwd hoe deze dag in het Groene Woud verliep? Bekijk hier hoe goed gemutst we waren en met kaplaarzen de kou trotseerden. Sluit jij je ook bij Besured aan?

vrouw brengt oudere buurvrouw soep

Meer b'tjes beter

Onze samenwerking met Trees for All is niet het enige dat we doen. Zo proberen wij binnen onze organisatie het ook elke dag een b'tje beter te doen en nemen we stappen omtrent duurzaamheid. Ook werken we samen met Stichting ’t Groenland om de allerarmsten onderdak, goede zorg en scholing te bieden.

Contact

Chat Bel Mail