Besured bos planten teamfoto

Onze samenwerking met Trees for All

Tot april 2024 werkten we samen met Trees for All. Voor elke verzekering die voor die tijd is afgesloten, ging er een boom de grond in. Hoe meer verzekeringen er werden afgesloten, hoe meer bomen we in naam van onze klanten doneerden aan Trees for All. Inmiddels staat er al een mooi bos en dus hebben we ons doel behaald!

boks geven illustratie

Ons doel bereiken we samen

Verandering begint klein. Daarom streven we naar elke dag een b'tje beter. Dat principe is diep in onze organisatie geworteld. Kleine stappen vooruit om uiteindelijk grote impact te maken. Heel bewust en eerlijk. En met elkaar. Met onze collega’s, jou als klant en soms bijzondere organisaties. Zoals Trees for All.

 

Ontdek wie wij zijn

boomtop in Nederland

Een b'tje over Trees for All

Trees for All plant tientallen hectares bomen waar dat het meeste nodig is. Bijvoorbeeld op plekken met droogte en op plaatsen waar er ernstig ontbost is. In totaal hebben zij met hun projecten al 9,6 miljoen bomen en struiken geplant. Zowel in Nederland als ver buiten onze landsgrenzen. Daarmee is de CO₂-voetprint met 683.000 ton verkleind. Trees for All plant bomen voor het leven 💚.

Waarom kozen we voor bomen?

Besured doet het graag een b'tje beter, terwijl we ook blijven genieten. We verzekeren auto’s, huizen en vakanties. Hoewel we jullie graag inspireren tot alternatieven die iets beter zijn, gaan deze zaken in sommige gevallen gepaard met een hoge CO₂-uitstoot. Daarom zetten we graag ons beste boompj.. beentje voor! Door voor elke afgesloten verzekering een boom te planten, verkleinden we samen met jou de CO₂-voetprint. En dat is goed voor iedereen!

Wat doen bomen voor de planeet?

illustratie boom

Natuur

Bomen nemen CO₂ op. En dat is fijn! Want CO₂ is het gas waardoor de aarde opwarmt. Bovendien zorgt het planten van bomen voor verkoeling van het aardoppervlakte en warmt de aarde dus weer een stukje minder op. Daarnaast is de afwatering veel beter op plekken waar veel begroeiing is. Handig! Want dan wordt de kans kleiner dat jij na een stevige hoosbui tot je enkels in het regenwater staat.

illustratie vlinder op bloem

Dier

Er is veel leven in bomen. Denk bijvoorbeeld aan vogels en insecten. Door bomen te planten die aansluiten bij de inheemse bio-cultuur, krijgen al deze dieren een veilige plek. Ook dieren die met uitsterven bedreigd worden, hebben meer kans op instandhouding. Insecten en eekhoorns zorgen bovendien voor het verspreiden van pollen en zaden, waardoor de natuur zichzelf veel beter in stand kan houden.

illustratie fotolijstje met familiefoto

Mens

Door bomen en planten verbetert de luchtkwaliteit. Daar profiteert de mens enorm van! En we halen natuurlijk ook veel van onze voeding uit de natuur. Net als ons drinkwater. Het is fijn wanneer dat van hoge kwaliteit is. Daarnaast leveren de boomplantprojecten én de verbeterde natuur veel werkgelegenheid op. Oh, en weet jij nog hoe heerlijk ontspannen jij je voelde na een middag in de natuur?

bomen planten besured groene woud

Waar zijn onze bomen geplant?

Trees for All plant bomen over de hele wereld. De helft van de bomen van Besured gingen lekker dichtbij de grond in. In onze eigen Brabantse bossen van het Groene Woud. Zo kunnen we nog regelmatig zwaaien naar onze groene vrienden! En zo konden we zelf fysiek helpen met het planten. De andere helft van onze bomen is in Bolivia geplant. Daar zorgt het project naast het herbebossen van het Andesgebergte, ook voor inkomen voor de lokale bevolking. Hierdoor verbeteren de leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen en maken we samen een positieve impact op het klimaat!

Wanneer zijn de Besured bomen geplant?

Op het moment dat een verzekering rond was, ging de boom mee in de planning van het plantseizoen! Op 25 januari 2023 hebben we met collega's een aantal van die bomen geplant; een goede periode om in Nederland bomen te planten. Benieuwd hoe deze dag in het Groene Woud verliep? Bekijk hier hoe goed gemutst we waren en met kaplaarzen de kou trotseerden. In april 2024 zijn we gestopt met de samenwerking, omdat er nu een flink bos staat. Klaar voor nieuwe doelen! 

vrouw brengt oudere buurvrouw soep

Meer b'tjes beter

Onze samenwerking met Trees for All is niet ons enige initiatief. Wij proberen het binnen onze organisatie elke dag een b'tje beter te doen. Zo werken we samen met Stichting ’t Groenland om de allerarmsten onderdak, goede zorg en scholing te bieden.

Contact

Chat Bel Mail