Besured bos planten teamfoto

Het Besured bos: een boom voor elke verzekering!

Gepubliceerd op 27-01-2023
1012 keer gelezen

Samen met jou doen we het graag een b'tje beter. Voor zowel mens, dier als natuur. Daarom zetten we ons beste boompj… eh beentje voor en planten voor elke afgesloten verzekering een boom 🌳. En eind januari was het zover: de eerste groep bomen ging de grond in en het Besured bos is een feit! Bekijk hier hoe wij met mutsen en kaplaarzen de kou trotseerden. 

Update april 2024: We hebben ons bomendoel bereikt, dankzij jou! Bekijk hier voor welke initiatieven wij ons nu inzetten.

 

Waarom bomen? 

Bomen nemen uiteraard CO₂ op. En dat is fijn! Hierdoor warmt de aarde een stukje minder op. Daarnaast verbeteren de bomen de luchtkwaliteit die wij inademen, de leefruimte voor dieren én de afwatering van een flinke hoosbui. Oh, en weet jij nog hoe heerlijk ontspannen jij je voelde na een middag in de natuur? Zoveel voordelen, die bomen… 
 

De eerste boomplantdag in Brabant

Na een tijdje van plannen en sparren was het zover… Op 25 januari ging een groep collega’s van Besured bomen planten in het Groene Woud in Liempde, Brabant. Hier wordt al een paar jaar gewerkt aan het herstel van leembossen. Onze 10 collega’s stonden klaar met kaplaarzen, scheppen en een flinke portie enthousiasme om de handen uit de mouwen te steken. 
 

Besured bos planten teamfoto Besured bos planten elianne


Hup, de grond in! 

Na de nodige uitleg gingen we aan de slag. Op ‘ons’ stukje land mochten we verschillende type bomen planten die goed passen in leembossen. Denk aan de haagbeuk, winter- en zomerlinde, fladderiep en de heggenroos. Kleine stekjes weliswaar, maar die groeien straks wel uit tot grote groene reuzen. Lekker stampen in de modder. Kuil graven, stek erin… and let the growing begin! Er zijn in totaal die dag meer dan 2.000 bomen de grond in gegaan! Ze krijgen nu lekker de tijd om te wortelen en te groeien. Later in het jaar gaan wij weer even langs om te spieken hoe het met ze gaat. 
 

Besured bos planten actiefoto Samen boom planten voor Besured


100.000ste boom geplant

Naast dat het een mijlpijl was voor Besured, had onze partner Trees for All ook iets te vieren: de 100.000ste boom in samenwerking ARK Natuur Ontwikkeling werd geplant! Een supermooi moment, waar onze toppers ook hun schepje aan bijgedragen hebben 😉

Contact

Chat Bel Mail