ballon zonnetje grasveld

Man gered uit sloot: Wil twijfelde geen moment!

Gepubliceerd op 10-08-2023
947 keer gelezen

Hoe fijn is het dat mensen naar elkaar omkijken. Voor elkaar klaarstaan en zeker in onverwachte situaties. Onze collega Wil is er zo eentje. Altijd behulpzaam. Op werk, maar ook in vrije tijd! Ze redde afgelopen weekend iemand uit de sloot.

 

“Help!” Klonk het uit de sloot

Wil fietste in de ochtend nietsvermoedend langs een bruggetje tussen de Dordtse wijken toen ze hulpgeroep hoorde. Ze vertrouwde het niet en nam toch maar eens een kijkje aan de oever van het watertje onder de brug. Daar lag een fiets en ja hoor... iets verderop lag in het water een oudere man om hulp te roepen. Wat bleek: hij was kennelijk tegen de leuning van de brug gereden en vervolgens ernaast in het water terechtgekomen. Een geluk bij een ongeluk: hij droeg een helm.

 

Wil sprong in de drek

Wil bedacht zich geen moment en sprong in de sloot om te helpen. Met kunst en vliegwerk heeft ze de man aan de kant gekregen. Dat bleek nog een hele kunst te zijn, want de man bleek zo'n 2 meter lang te zijn. Onze Wil is ietsiepietsie kleiner (en dat is een understatement). Maar als het moet, komen er onvermoede krachten in de mens naar boven...

 

Sloot Dordrecht

 

Gered en weer veilig thuis

Eenmaal uit de sloot, heeft Wil de man thuis gebracht. Gelukkig kreeg ze hulp van andere wandelaars. Hij is nog even ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, maar is nu weer thuis. Gelukkig had hij een helm op (daar zat een fikse scheur in), dus het had erger kunnen aflopen. Ook de elektrische fiets van de man was niet meer te redden. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat hij zelf weer goed op de been is. 

 

Verrast met een grote bos bloemen 😊

Eenmaal op kantoor bij Besured ging het verhaal over Wil als een lopend vuurtje door het pand. En voor ze het wist, stonden wij voor haar met een grote bos bloemen. Met een stralende lach nam Wil ze in ontvangst. “Dat is toch niet nodig, iedereen zou helpen toch?
 

Wil met bos bloemen

 

Gouden mens in het zonnetje zetten? 

Alle b'tjes helpen. Daar geloven we in bij Besured. Hoe meer we naar elkaar omkijken, hoe mooier de wereld om ons heen wordt. Ken jij iemand die ook iets moois heeft gedaan voor een ander of een redder in nood is? Deel het met ons! Wij zijn altijd op zoek naar verhalen die inspireren en kunnen het een mooi podium geven.

Contact

Chat Bel Mail