voedselbank actie besured

Steun voor de lokale Voedselbank

Gepubliceerd op 04-10-2023
1234 keer gelezen

Bij Besured geloven we in de kracht van positiviteit en vriendelijkheid. Een b'tje aardiger zijn voor een ander. Daarom zetten we ons in voor verschillende initiatieven, en hopen zo ook anderen te inspireren mee te doen. Want samen sta je sterker! 💪 In september zijn we een samenwerking aangegaan met onze lokale Voedselbank in Dordrecht. Hoe precies? En wat kan je zelf doen om de Voedselbank te helpen? Dat lees je in deze blog.

Hoe werkt de Voedselbank precies?

Waarom iemand aanklopt bij de Voedselbank, kan verschillende redenen hebben. Maar het proces gaat eigenlijk altijd hetzelfde. Via een hulpverlener kunnen mensen die het wat minder hebben een aanvraag doen bij de Voedselbank. Voor maximaal 3 maanden krijgen ze dan een noodpakket. Na die 3 maanden volgt er een gesprek waarin wordt gekeken of de hulp nog steeds nodig is. Er kan dan besloten worden dat er voor een periode van maximaal 3 jaar wekelijks een pakket uitgereikt wordt.

 

De Voedselbanken zijn voor de pakketten afhankelijk van donaties en giften. En met die donaties helpen de 172 Voedselbanken in Nederland elk jaar zo’n 148.000 mensen. Petje af! 🙌

 

Alles gaat vrijwillig

Bij onze lokale Voedselbank in Dordrecht werken 190 vrijwilligers. Samen maken die elke week 450 (!!!) pakketten klaar voor inwoners van de stad die het moeilijk hebben. Het is een enorme logistieke uitdaging om alles goed te verwerken. Zo kwamen er een keer 2 pallets met diepvriesfriet (?!) binnen. Probeer die dan maar eens snel op de juiste manier bij de juiste mensen te krijgen.

 

Zeker geen verspilde moeite

We zijn wel heel blij dat al die mensen zich vrijwillig inzetten voor anderen. Daar wilden we graag aan bijdragen. Hoe? Nou, op elke verdieping van ons kantoor hebben we anti-verspillingsdozen van de Voedselbank neergezet. Onze collega’s kunnen van alles in die dozen stoppen. Denk aan voedsel in blik, pasta's, zoet broodbeleg, soep, maar ook huishoudelijke artikelen zoals bijvoorbeeld tandpasta en shampoo. Alles wat goed houdbaar is 😊.

 

Niks is verplicht natuurlijk, maar alle kleine b'tjes helpen. En tijdens de Verspillingsvrije week zijn er veel keukenkastjes goed uitgezocht!

 

Volle dozen voedselbank

 

Supertoffe actie!

Binnen een week waren onze dozen bíjna vol. Totdat de Schadeafdeling er nog een schepje bovenop deed… Dit team heeft geld bij elkaar gelegd en ging daarmee naar de plaatselijke supermarkt. Het resultaat? Een kar vól met houdbare producten. Van pannenkoekenmix tot blikgroenten en van bloem tot tandpasta. Alles zat erbij. Een supertof initiatief! We hebben besloten om altijd dozen op kantoor neer te zetten. En is er een doos vol? Dan brengt één van onze collega’s ‘m naar de Voedselbank. Op die manier proberen we het samen een b'tje beter te blijven doen ❤️. 

 

Ook helpen?

Denk je nou: ik wil ook helpen? Wat supergoed, lieverd ben je! De Voedselbank kan altijd de volgende producten gebruiken:

 • granen als pasta, rijst, couscous
 • aardappelpuree
 • pastasauzen
 • maaltijdsoep
 • ontbijtgranen
 • houdbaar broodbeleg zoals jam of pindakaas
 • vlees en vis in blik
 • groente en fruit in blik
 • zonnebloem- of olijfolie
 • koffie en thee
   

Je kunt contact opnemen met je lokale Voedselbank voor een inzamelactie. Gooi het idee eens op bij je eigen collega’s. Of meld je aan als vrijwilliger! 

 

Vaker geïnspireerd worden? 

Dat kan! We organiseren vaker acties en hopen daarmee zoveel mogelijk mensen te inspireren. Meld je dus aan voor onze inspiratiemails, en hou onze socials in de gaten. Heb je zelf een toffe actie waar we aan mee kunnen doen? Of misschien een mooi verhaal dat je met ons wil delen? 🤩 Laat het ons dan weten! 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail