Goede voornemens 2023

Goede voornemens 2023: b'tje beter doen? Lees deze tips!

Gepubliceerd op 02-01-2023
1057 keer gelezen

Het is alweer 2023. Heb je er al zin in? Super! Laten we er samen een mooi jaar van maken. En ook de wereld een b'tje mooier maken. Dat kan al door je eigen gewoontes iets aan te passen. Wij inspireren je graag met 5 goede voornemens. Welke zet jij op je lijstje?

Tip 1. Snack een b'tje vaker vegan

Hou je van lekker eten? Check! Denk je ook aan je gezondheid en die van de natuur? Check! Af en toe eens vegan eten kan dan zeker een goed voornemen zijn. Ben je nog zoekende in de vegan keuken? Dan maken (online) supermarkten het je tegenwoordig makkelijk met laagdrempelige verspakketten en recepten. Fijn! Heb je trek in een hartige borrelhapje bij de tv? Check dan onze tips voor vegan snacks.

 

Tip 2. Meer duurzame kleding in je kast

Misschien ben je van plan om in 2023 je garderobe eens van een opfrisbeurt te voorzien. Er zijn dan verschillende manieren om je kledingkast gelijk te verduurzamen. Repareer die ene kapotte broek of shop eens tweedehands. Je helpt met dit goede voornemen de natuur een handje en toch sta je te shinen met je ‘nieuwe’ outfit! Meer weten? Onze collega Hester geeft nog meer tips over duurzame kleding.

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Meer inspiratie en tips ontvangen?

Tip 3. Start met ontspullen

Overweeg jij om die grote opruimbeurt op je goede voornemens lijst te zetten? Tip voor een b'tje beter: start met ontspullen! Hierbij check je bij alles wat je opruimt of je het wel écht nodig hebt. Hoe langer je het al niet gebruikt hebt, des te gemakkelijker je er afscheid van kan nemen. Geef het weg of verkoop het. 😃 Zoek je een leuke manier hoe je kan ontspullen? Ga de Declutter Challenge aan. Je leest er meer over in ons blog over ontspullen.

 

Tip 4. Minder voedsel verspillen in 2023

Jaarlijks gooien we in Nederland 34 kilo eten weg en spoelen 45 liter drinken door (bron: Milieucentraal). Heb jij goede voornemens om voedselverspilling tegen te gaan? Tip: haal op een slimme, duurzame manier eten in huis en gebruik je restjes! Zo kan je lekker én creatief combineren. Meer weten? Lees hoe je voedselverspilling tegengaat en niets weg hoeft te gooien.

 

Tip 5. Een keertje per maand ploggen

Een van de meest voorkomende goede voornemens is toch de hardloopschoenen weer pakken en meer actief zijn. Lekker de buitenlucht opsnuiven en gaan joggen. Benieuwd hoe je dat een b’tje beter kan doen? Enter: ‘ploggen’. Hiermee combineer je joggen met een schone leefomgeving. Goed voor je gezondheid én voor de natuur! Meer weten hoe je dit aanpakt? In dit artikel lees je alle voordelen en tips over ploggen. Start met 1 keertje per maand ploggen. Alle kleine beetjes helpen. 

 

Goede voornemens Besured

Onze goede voornemens voor 2023? Jullie inspireren met leuke tips om het stapje voor stapje een b’tje beter te doen! Want wij geloven dat alle kleine stapjes bij elkaar uiteindelijk grote verandering brengen. Helemaal als we dat samen doen. Laat je je graag inspireren? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Join Besured!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail