vegan snacks

Proberen: 8x inspiratie voor vegan snacks, hapjes en salade

Gepubliceerd op 17-11-2022
1190 keer gelezen

Rammelende maag of trek? Dan denk je misschien niet gelijk aan een vegan snack. Weet je wel.. waar geen dierlijk vet, vlees of eiwit in zit. Maar het is de moeite waard om eens te proberen. Wedden? We nemen je mee op tour in de winkel. Voor vegan borrelhapjes, voor in de airfryer, de oven of erbuiten. Laat je inspireren!

1. Tenders en sticks: vegan snacks lekker in airfryer

Hou je van kip of vissticks? Hello vegan chicken tenders en vissticks. Qua structuur lijken ze héél erg op hun dierlijke voorgangers. Dus als je dat mist, zit je met deze snacks helemaal goed. Tip: gooi het in de airfryer of oven. Dan wordt het korstje  heerlijk krokant. Waar te kopen? Gewoon in de supermarkt. 
 

2. Het leven vieren? Vegan bitterballen en nuggets!

Denk jij vol nostalgie terug naar een Hollandse borrelplank met bitterballen, vlammetjes en nuggets? Goed nieuws als jij van deze snacks houdt! Ook de klassiekers zijn er tegenwoordig in vegan-versie. Gewoon in het diepvriesvak van jouw supermarkt. Lekkerrrr!
 

3. Vingers aflikken: vegan bladerdeeghapjes

Of je vegan bladerdeeg kan kopen? Jazeker! Denk dan aan mini-croissantjes van Danerolles waar je zelf een vegan snack van draait. Maar er zijn ook vegan hapjes van bladerdeeg die kant-en-klaar zijn. Kijk op de broodafdeling bij de verse broodjes. Daar vind je vaak vegan worstenbroodjes en zelfs plantaardige frikandelbroodjes die qua smaak niet onderdoen voor de vleesvariant. Heerlijk als borrelhapje!
 

illustratie zonnepanelen op dak

Heerlijke inspiratiesnacks ontvangen?

4. Toastjes-mens? Vegan spreads en salades!

Vind jij een toastje ook zo gezellig? Lekker een beetje smeren en uitdelen! Er zijn heel veel plantaardige spreads en salades in de supermarkt te vinden tegenwoordig. Zo heeft Johma veel vegan opties, zoals de plantaardige kip kerrie salade, kip-samba salade en vegan tonijnsalade. Maar ook allioli, kruidenkaas en Heks’n kaas zijn nu verkrijgbaar als vegan snack.
 

5. Pizza, die heb je ook vegan

Even wachten? Pizza! Het is geen klassiek vegan borrelhapje, maar een pizza kan je natuurlijk net zo goed met meerdere mensen delen. Dr. Oetker heeft een aantal vegan pizza’s. En ook van Wagner, Garden Gourmet, Rebl Chef kan jij lekkere vegan pizza’s scoren. Hup naar ’t vriesvak van jouw supermarkt!
 

6. Vegan chips tijdens de film

Zit in iets zouts? Tegenwoordig heb je zelfs vegan chips en neenee die zijn niet alleen van groente gemaakt (we zien je al een lang gezicht trekken). Je hebt gewoon lekkere tortilla vegan chips (bijvoorbeeld sweet chili) en paprika, naturel (jawel!). Inmiddels hebben alle grote chipsmerken wel vegan chips. Deze bevatten dus geen melk, kaaspoeder of aroma/vet van een dierlijke bron. 
 

7. Borrelende buik? Vegan borrelnootjes!

Lekker tijdens de film óf tijdens een borrel: vegan borrelnootjes. Eigenlijk kunnen ook deze niet ontbreken aan je snackrepertoire: de vegan borrelnootjes.
 

8. Ook lekker, vegan yoghurt als tussendoortje

Soms is het ook lekker om een beetje yoghurt te eten voor de trek. Die heb je ook plantaardig! Bijvoorbeeld gemaakt van soja, kokos of van amandel. Ook Griekse yoghurt is een lekkere optie. Mik er wat nootjes in en smullen maar. 

 

Samen een b’tje beter doen? Join Besured

Soms vlees skippen en vegan snacken? Supergoed! Bij Besured geloven we dat alle kleine b’tjes helpen om de wereld mooier en groener te maken. Geloof jij dat ook? Join us. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of ga voor onze voordelige verzekeringen.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail