Besured kindness samen auto duwen

World Kindness Day 2024: wat is het, en wat kunnen we samen bijdragen?

Gepubliceerd op 10-04-2024
989 keer gelezen

Hey positieveling! Zoals je misschien al weet, krijg je bij Besured extra korting op onze autoverzekering als je aardig bent (en positief en eerlijk). Dat is niet voor niets zo! We vinden kindness heel belangrijk. En wat is nou een betere dag om daar wat meer aandacht aan besteden dan op World Kindness Day in 2024? In deze blog duiken we in deze speciale dag. Waarom vieren we het en wanneer is het? Lees het, plus 7 leuke tips! 

Wat is World Kindness Day?

Op World Kindness Day staan we stil bij vriendelijkheid voor elkaar. De allerkleinste goede daden kunnen namelijk grote impact op levens hebben. Misschien heb je zelf bijvoorbeeld wel eens een complimentje gekregen waardoor jouw rotdag weer wat vrolijker werd. Of heb je wel eens spontaan een bos bloemen gehad, gewoon omdat jij je fantastische zelf bent. Door af en toe de moeite te nemen om die kindness te verspreiden, kunnen we alles net wat leuker en vrolijker maken. 

 

Wanneer is World Kindness Day 2024?

We vieren World Kindness Day elk jaar op 13 november. In 2024 is dat op een maandag. De meest positieve dag van de week, toch? 😉

 

(Random) acts of kindness 

Zowel voor onze klanten als voor onze lieve collega’s vinden we het belangrijk om dat extra beetje vriendelijkheid te verspreiden. Zo zijn we ontzettend fan van kaartjes sturen. Naar onze klanten. Maar ook naar mensen die dat echt even nodig hebben. Daarnaast denken we graag mee wanneer iemand met een lastige verzekeringskwestie zit.

 

Voor onze collega’s zetten we ons op verschillende manieren in om van Besured de allerfijnste werkplek te maken. Hoe we dat doen? Je leest ’t hier.  
 

Besured eten brengen bij de buren


7 tips voor World Kindness Day 2024

Alle kleine b'tjes helpen! Daarom hebben we 7 acts of kindness voor je op een rijtje gezet ter inspiratie.

 

1.    Kleine vriendelijke gebaren: Houd deur eens open voor een ander, of geef een compliment. Help iemand die dat nodig heeft. Kleine dingen maken het verschil. 

 

2.    Verspreid online positiviteit: Het is soms makkelijk te vergeten dat achter elke post of comment een écht mens zit. Probeer te onthouden dat jouw online woorden impact hebben. Maak er positieve impact van! Deel inspirerende verhalen van vrienden en geef je favo restaurant een online shoutout.  📱✨

 

3.    Vrijwilligerswerk: Zet je eens in voor lokale liefdadigheidsorganisaties. Zoals de Voedselbank of het dierenasiel. Of kijk eens waar het verzorgingstehuis in de buurt behoefte aan heeft. Misschien kun je af en toe langsgaan bij iemand die wel wat gezelschap kan gebruiken.

 

4.    Maak je omgeving ook enthousiast: Moedig collega's, vrienden en buren aan om samen vriendelijke acties te ondernemen. Organiseer bijvoorbeeld een burendag of bedenk manieren om samen je werkplek een beetje te verduurzamen. Zo kun je samen met de mensen om je heen bouwen aan een fijnere omgeving.

 

Besured eten koken buurman

 

5.    Sharing = Caring: Of het nu om een minibieb gaat, je te krappe of te grote kleding doneren of het uitlenen van je auto aan je beste vriend. Van delen worden we blij. Vriendelijkheid voor elkaar én voor de portemonnee! 🤝

 

6.    Doe eens groen: Ga je vaak wandelen? Neem dan eens een afvalgrijper mee en maak van jouw wandelroute de allerschoonste. Of nog leuker: neem iemand mee en maak er een wedstrijdje van. De verliezer trakteert op taart!

 

7.    Zorg voor jezelf: Vriendelijk voor onszelf zijn schiet er soms weleens bij in. Maar wanneer je goed voor jezelf zorgt, help je anderen daar ook mee. Dus kom op, geef jezelf een stevige knuffel. Jij mag er zeker zijn! 🙌
 

Ben jij aardig? Kindness korting!

Besured verzekert het liefst mensen die aardig, positief en eerlijk zijn. Die krijgen 10% extra korting, bovenop onze lage autopremie. Benieuwd? Lees meer over deze autoverzekering korting. Of bereken direct je premie!

 

Bereken in 1 minuut

 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail