Kerstkaarten voor het ouderenfonds

We did it again! 5.200 kerstkaartjes voor eenzame ouderen

Gepubliceerd op 18-12-2023
1285 keer gelezen

We hebben het gewoon wéér gedaan, samen met jullie! 2 jaar terug bedachten we met onze collega’s om een kerstkaartje voor eenzame ouderen te schrijven voor De Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Vorig jaar riepen we voor het eerst jullie hulp in, en groeide het aantal kaartjes tot wel 5.000. Dit jaar? Zijn we tot maar liefst zo'n 5.200 kaartjes gekomen! Lees snel verder hoe we dat deden. 

 

Lichtpuntje tijdens de kerst 

Tijdens de feestdagen verdienen eenzame ouderen wat extra aandacht. Ongeveer 200.000 mensen vieren Kerstmis alleen, waarvan 85% het lastig vindt om over eenzaamheid te praten. Vaak omdat ze anderen niet tot last willen zijn. Het Ouderenfonds heeft met de Grote Kerstkaartenactie als doel om deze ouderen een lichtpuntje te bezorgen met een persoonlijke kerstkaart 🌟. Kleine moeite, maar een ontzettend grote impact! Daarom riepen we ook dit jaar weer iedereen op om een warme kerstgroet op papier te zetten. Via onze website b-tje.nl kon je binnen 1 minuut een persoonlijk kaartje versturen, en wat hebben jullie dat geweldig gedaan!
 

de grote kerstkaartenactie ouderenfonds

 

Jullie berichtjes stroomden binnen

De kerstkaarten stroomden ook dit jaar weer binnen; met slechts 6 dagen (!!!) ontvingen we maar liefst 5.200 hartverwarmende kerstwensen. We zagen onze actie gedeeld worden op verschillende social media en opgepikt worden door verschillende websites. Supermooi om te zien dat iedereen zich zo inzet voor een actie als deze. Petje af! Maar we moesten ook denken aan onze collega’s die na hun werk ’s avonds de kaartjes zaten te schrijven. En de vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds die alles moesten sorteren. Vandaar dat we de actiepagina wat eerder sloten; we wilden wel dat jullie inzet niet voor niets was.
 

“Groetjes van mijn hondje, Happy!”

We hebben nu ál jullie teksten met de hand opgeschreven. Van lieve korte kerstgroetjes tot halve essays. We deden de groetjes van jullie huisdieren, vanuit Domburg tot Delfzijl en alles daartussen. Sommigen van jullie schreven zeker 10 verschillende, superlieve teksten! 

Tussen 28 november en 8 december 2023 hebben we met een grote groep mensen hard gewerkt om alle inzendingen op te pennen. Collega's van alle afdelingen deden mee, en we schakelden ook dit jaar weer familie en vrienden in om te helpen. Na werktijd, met kerstmuziek op de achtergrond, gehuld in warme wintertruien, en onze favoriete pennen in de aanslag, zijn we er weer doorheen gevlogen 🚀.

 

kerstkaartenactie schrijfavond

 

15 kratten vol kaartjes afgeleverd!

En op 12 december 2023 was het dan zo ver. Met maar liefst 15 volle kratten gingen collega’s Rob en Esmée weer op pad om al jullie kaartjes af te leven bij het Nationaal Ouderenfonds. Zij zorgen ervoor, samen met PostNL, dat al jullie kaarten verspreid worden. Vóór de kerst komen de kaarten binnen bij verschillende huizen en tehuizen in heel Nederland. Zo bezorgen we met z’n allen duizenden glimlachen bij mensen die dat écht kunnen gebruiken. Hoe ontzettend tof en hartverwarmend is dat? 😍

 

 

5.200x bedankt!

Ontzettend bedankt weer voor al jullie inzet en jullie lieve berichtjes. Door toppers zoals jullie is de wereld weer een beetje warmer in een tijd die voor sommigen heel koud kan zijn. Hoe je nóg een b’tje kan meehelpen aan een fijne kerst voor eenzame ouderen? Door mee te doen aan de actie #tikkietoetje van het Nationaal Ouderenfonds. Elk bedrag is welkom!
 

Wil je vaker meedoen aan dit soort initiatieven? 

Schrijf je dan in voor onze inspiratiemail. Dan ben je meteen op de hoogte als we een actie starten! En vergeet ons ook niet te volgen op Instagram. Bijvoorbeeld om ons die bergen met kaartjes te zien schrijven 😉. 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail