vrouw schaatst in de sneeuw

We sturen weer kerstkaarten naar eenzame ouderen. Doe je mee?

Gepubliceerd op 20-11-2023
1885 keer gelezen

Edit 01-12-2023: Door al jullie fantastische lieve berichtjes en het massaal delen van de actie zitten we nu op 5.200 kerstkaartjes voor eenzame ouderen! 🤩 Hoewel we maar al te graag door willen, moeten we ook denken aan de verkrampte schrijfhandjes van onze collega's. Daarom kun je nu geen nieuwe berichtjes meer insturen.
 

 

All I want for christmaaaaaas… is de wereld een b’tje beter maken! Want hoewel Kerst voor veel mensen een fijn en warm feest is vol lekker eten, gezelligheid en cadeautjes, is dat niet voor iedereen zo. Er zijn mensen, met name oudere, die zich eenzaam voelen tijdens de kerst. Dié mensen willen wij deze feestdagen een hart onder de riem steken. Net zoals we dat vorig jaar deden, tijdens De Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Samen met jullie. 

Hoe ging dat vorig jaar ook alweer? 

Nou, als een tierelier! In 2022 schreven we ruim 5.000 kerstkaarten met de hand voor eenzame ouderen. We werden overspoeld met superlieve en mooie berichtjes die jullie naar ons stuurden. Daarna waren wij aan zet. Als een team hulpkerstmannen schreven we alle berichten met de hand over op kaartjes. We ontvingen er zóveel dat we de actie wat eerder moesten stopzetten. Daar hebben we van geleerd, en daarom beginnen we de actie dit jaar al op 24 november. Vroeg? Klopt. Maar zo kunnen we extra veel schrijven en hebben de toppers van het Nationaal Ouderenfonds genoeg tijd om de kaarten op tijd voor de kerst te verwerken 😊.

 

 

Ook een gratis kerstkaartje sturen? Zó doe je dat. 

Net als vorig jaar is het weer hartstikke makkelijk om mee te doen:

 

  1. Ga naar b-tje.nl.
  2. Kies online een kaart en schrijf een lief, kort berichtje. 
  3. Geen inspiratie? Maak gebruik van onze voorbeeldteksten. We controleren elke tekst om eventuele grappenmakers eruit te halen 😉.
  4. Wij schrijven jouw boodschap met de hand op de door jou gekozen kaart, wat het extra persoonlijk maakt.
  5. Zodra de kaarten gereed zijn, bezorgen we ze bij het Nationaal Ouderenfonds, dat samen met PostNL voor de bezorging zorgt.
  6. Geweldig, jouw kaart is bezorgd bij een eenzame oudere!
     

Vaker meedoen met dit soort initiatieven? Schrijf je dan in voor de inspiratiemail. Of hou onze b'tjes beter in de gaten

 

illustratie vrouw met mobiel

Meedoen? Stuur vóór 6 december je kerstkaart

Over het Nationaal Ouderenfonds

Voor deze actie werken we samen met het Nationaal Ouderenfonds, dat zich het hele jaar door inzet voor ouderen. Samen met vrijwilligers en verschillende zorginstellingen organiseren ze de leukste activiteiten waar ouderen elkaar ontmoeten. Dit jaar organiseren ze bijvoorbeeld het Tikkietoetje om een fijn feestmaal neer te kunnen zetten voor 5.000 ouderen. Ook een supermooi initiatief! 🙌

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail