Besured kerstkaarten actie schrijfavond

Wow: ruim 5.000 kerstkaarten naar eenzame ouderen!

Gepubliceerd op 20-12-2022
1230 keer gelezen

Jullie zijn geweldig šŸ¤©. Vorig jaar schreven we met onze eigen collega's 200 kaarten voor eenzame ouderen. Met jullie hulp zijn dat er nu ruim 5.000! Lees hieronder hoe we dat samen voor elkaar kregen. 

Eenzame ouderen op de kaart gezet

Ieder jaar zijn er ouderen eenzaam met kerst. Zoals je misschien gelezen hebt, haakten wij daarom aan op de Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. Samen met hen riepen wij iedereen op om een lieve kerstkaart te schrijven. Via b-tje.nl konden jullie binnen 1 minuut een kaartje versturen.

 

Overspoeld met lieve kaartjes

De kaartjes stroomden binnen. We ontvingen meer dan 5.000 lieve kerstwensen. Ontzettend mooi om te zien hoe positief jullie reageerden op de actie. Het initiatief werd gedeeld op social media en zelfs op verschillende platformen, waardoor er in Ć©Ć©n klap honderden teksten binnenkwamen.

 

Voorbeeld 1 van lieve teksten kaartenactie Voorbeeld 2 van lieve teksten kaartenactie

 

Met de hand geschreven

Alle teksten werden handgeschreven in de kerstkaartenā€¦ Een flink project! In de week van 12-16 december hebben wij druk geschreven om de inzendingen bij te houden. Collegaā€™s van alle afdelingen Ć©n familie en vrienden hielpen mee om jullie lieve teksten in de kaartjes te zetten. Met kerstmuziek op de achtergrond, pasta penne in onze maag (šŸ˜‰) en onze favoriete pen vlogen we erdoorheen.  

 

Kaarten afgeven bij Nationaal ouderenfonds Esmee Besured Blijmakers Esmee en Rob van Besured

 

Op naar het Nationaal Ouderenfonds

Het resultaat? Dozen en dozen vol kerstkaarten. Onze collegaā€™s Rob en EsmĆ©e gingen op 16 december langs bij het Nationaal Ouderenfonds om al jullie kerstkaarten af te leveren. Zij regelden samen met PostNL de bezorging. Dat wil zeggen dat jouw kaart ergens deze week op de mat is gevallen bij een oudere! Iedereen die aan de Grote Kerstkaartenactie heeft meegedaan: ontzettend bedankt. Jullie hebben de wereld weer een bā€™tje mooier gemaakt voor de eenzame ouderen in Nederland. 

 

Vaker aan dit soort initiatieven meedoen? 

Meld je dan aan voor onze inspiratiemails. Fijne feestdagen en een happy 2023!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail