Stuur eenzame ouderen kerstkaart

Doe mee: stuur eenzame ouderen een gratis kerstkaartje!

Gepubliceerd op 06-12-2022
2120 keer gelezen

Kerst. Voor veel mensen een feest om groots te vieren! Met familie of vrienden. Met een 5-gangendiner of een kerstontbijt met veel cadeautjes. Heerlijk! Maar er zijn ook veel ouderen eenzaam rond de feestdagen. Ruim de helft van de 75-plussers voelt zich eenzaam met kerst (bron: Gezondheidsmonitor). Daar gaan we iets aan doen. Lees wat en hoe het werkt!

Stuur gratis kerstkaart naar eenzame oudere

Wij bij Besured houden van een b'tje beter. Iets moois doen voor een ander. Nederland inspireren! Daarom doen we mee aan De Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. En roepen we zoveel mogelijk mensen op om eenzame ouderen blij te maken met een kerstkaartje! Samen maken we een groot verschil. Benieuwd hoe je mee kan doen?

 

Hoe werkt de kerstkaartenactie? 

In een paar stappen kun jij een eenzame oudere een old school, handgeschreven kaart sturen. We hebben speciaal een online formulier gemaakt waarmee je een kerstkaartje kunt versturen. Zo doe je dat: 
 

  1. Online kies je een kaart en schrijf je een korte, lieve tekst. 
  2. Geen inspiratie? Gebruik dan onze voorbeeldteksten. Daarnaast dubbelchecken we elke tekst, zodat we eventuele grappenmakers eruit vissen 😉. 
  3. We schrijven jouw boodschap op de kaart met de hand. Lekker persoonlijk.
  4. Wanneer de kaarten klaar zijn, leveren we deze af bij het Nationaal Ouderenfonds. Samen met PostNL regelen zij de bezorging. 
  5. Super, jouw kaart is bezorgd bij een eenzame oudere! 

 

illustratie vrouw met mobiel

Meedoen? Stuur vóór 16 december je kerstkaart

Over het Nationaal Ouderenfonds

Voor deze actie werken wij samen met het Nationaal Ouderenfonds. Zij zetten zich het hele jaar door in voor ouderen. Samen met vrijwilligers en verschillende zorginstellingen organiseren zij de leukste activiteiten waar ouderen elkaar ontmoeten. Je hebt ook de mogelijkheid om voor kerst een kleurrijke kerstbox te doneren (dat kan via de website). 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail