twee meisjes fietsen lachend door de straat

Indexering

De waarde van bijvoorbeeld jouw spullen of woonhuis kan met de tijd veranderen door bijvoorbeeld stijgende prijzen. De verzekeraar past hierop jouw verzekering aan. Dit heeft indexering. Zo blijf jij goed verzekerd.

 

Wordt bijvoorbeeld het herbouwen van jouw huis duurder? Dan krijg je ook meer vergoed. Hier kijken wij elk jaar naar. Daar hoef je dus zelf niks voor te doen. Wanneer je ingrijpende verbouwingen laat uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een aanbouw, dan moet je dit natuurlijk wel even doorgeven. 

 

Hoe werkt dat dan?

Je sluit bijvoorbeeld een woonhuisverzekering af. Stel je voor dat je huis op enig moment zó beschadigd is, bijvoorbeeld door een grote brand, dat het opnieuw moet worden gebouwd. Het bedrag wat je dan nodig hebt is de herbouwwaarde. Die wordt bepaald als je de verzekering afsluit, maar kan in de loop van de tijd veranderen. Denk aan stijgende grondstofprijzen of bouwkosten. Daarom gebruiken we een index om te berekenen hoe deze waarde groeit. Hiervoor gebruiken verzekeraars de CBS index. Op die manier zorgen we ervoor dat jouw huis goed verzekerd blijft! Jouw premie kan hierdoor wijzigen. Voor verschillende verzekeringen gebruiken we een standaard waarde-index.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail