meisjes op de fiets besured

Fiets naar je Werk Dag 2024: 7 leuke redenen om mee te doen!

Gepubliceerd op 30-04-2024
1090 keer gelezen

Reizen naar je werk: een routinematig dingetje. Ga je altijd op de fiets? You go! Pak je liever de auto? Laat ons je overhalen een keer de fiets te pakken. Doe samen met ons mee aan de 'Fiets naar je Werk Dag 2024' 🚲!

Wanneer is 'Fiets naar je Werk Dag 2024'?

Eens per jaar wordt de 'Fiets naar je Werk Dag' georganiseerd. In 2024 valt het op donderdag 16 mei. Een dag om heel Nederland te inspireren op de fiets te stappen. Wist je dat fietsen naar je werk veel voordelen heeft? Pomp je banden maar vast op en check de 7 voordelen hieronder. 

 

Fietsend naar je werk: 7 voordelen 

 1. Genieten van de natuur om je heen
  Lekker buiten zijn is genieten.  Van de bomen, de bloemen.. fluitende vogels! Natuurlijk geldt: hoe minder auto’s, hoe minder vervuiling. Maar ook fijn: geen files en de bijbehorende stress. Dat fietst lekker!
 2. Je voelt je jonger
  Je kunt je biologische leeftijd met 9 jaar verlagen als je 3 keer per week 45 minuten fietst. 
 3. Fietsen verbetert je weerstand
  Regelmatig fietsen vermindert de kans op hart- en vaatziekten en (borst)kanker en de kans op vroegtijdig overlijden neemt af met bijna 40%.
 4. Fietsen maakt je (nog) slimmer
  Uit onderzoek is gebleken dat 5% meer hartcontractie al kan zorgen voor 15% verhoging van de hersenactiviteit. Slimmerik!
 5. Je slaapt beter
  Als je dagelijks 20 tot 30 minuten fietst, zal je merken dat de tijd die je nodig hebt om in slaap te komen halveert.
 6. Helemaal zen 
  Het is hét perfecte moment om je hoofd even leeg te maken. Zeker aan het einde van je werkdag!
 7. Verbrand vet, geen benzine 😊 
  De auto laten staan is goed voor de portemonnee én de lijn. Kun je mooi dat extra koekje eten op je werk. 

 

illustratie vlinder op bloem

Schitterende tips en inspiratie ontvangen?

Onze 'Fiets naar je Werk Week 2024'

Bij Besured doet we het net een b'tje anders: wij doen niet mee aan 'Fiets naar je Werk Dag'. Wij maken er een hele wéék van! Het evenement past helemaal bij ons: het is duurzaam én we doen iets goeds voor een ander. Al onze collega’s krijgen namelijk in de week van 27 t/m 31 mei de kans om voor het goede doel te fietsen. Per gefietste kilometer wordt er geld gedoneerd. De voorgaande jaren fietsten we voor o.a. Kika, Trees for All, het KWF, Cliniclowns en Spieren voor Spieren.

 

Lekker fietsen! Doe je mee?

4 kilometer of 40: alle b'tje helpen! Doe samen met ons en vele andere Nederlanders mee aan dit leuke evenement. Woon je niet in de buurt van je werk? Ga een keertje met de fiets naar de bus of trein en reis vanaf daar verder met het OV 😊. Liever niet alleen fietsen? Zoek collega's met wie je eventueel samen kunt fietsen, of start een onderlinge competitie op. Wel zo gezellig! 

 

Tot slot: heb je een eigen auto voor de deur?

Dan hebben we iets voor je! Besured verzekert het liefst aardige, positieve en eerlijke mensen. Die het een graag een b'tje beter doen. Ben jij zo iemand? Krijg 10% extra korting op onze autoverzekering. Die toch al voordelig is! Check direct onze lage autopremie. 

 

Bereken in 1 minuut

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail