man leent zwemflippers uit

Ben ik met mijn reisverzekering verzekerd voor het coronavirus?

Je bent verzekerd voor extra verblijfskosten en zorgkosten. Lees hieronder meer.


Kosten langer blijven

Word je zo ziek door corona dat je in het buitenland moet worden opgenomen in het ziekenhuis? Dan worden extra verblijfs- en reiskosten vergoed voor maximaal 7 dagen en € 50 per persoon per dag. Dit geldt voor meereizende verzekerden. De extra kosten voor de terugreis naar Nederland van verzekerde op medische indicatie en meereizende verzekerden valt ook onder de dekking. Hierbij wordt de kostprijs vergoed. Voorwaarde is dat wel dat je in een land bent dat kleurcode groen of geel heeft. En bel altijd eerst even met onze Alarmcentrale. 

 

Maak je extra kosten omdat je in quarantaine moet en daardoor niet op de geplande dag kan vertrekken? Dan zijn deze kosten helaas niet gedekt. 


Zorgkosten

Als je onverwachts naar de dokter of het ziekenhuis moet, krijg je dit vergoed vanuit je zorgverzekering. Dit gebeurt tot het Nederlandse maximumtarief. In sommige landen is de zorg een stuk duurder. Met een aanvullende zorgverzekering met dekking voor buitenlandse zorgkosten of onze reisverzekering kan je deze extra kosten ook vergoed krijgen. Kies dan wel voor de extra module medische kosten. Let wel op, met een code oranje of rood geldt de dekking vanuit de reisverzekering niet. Lekker thuisblijven!

 

Verandert de kleurcode tijdens jouw reis naar oranje of rood? Dan is er een tijdelijke dekking.Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie pipowagen en molen

Een b'tje inspiratie?

Schrijf een supergoede review over je verblijf in het hotel, je vakantiehuisje of op de camping  ⭐⭐⭐⭐⭐

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail