man leent zwemflippers uit

Wat betekent het veranderen van het reisadvies voor mijn verzekeringen?

Als het reisadvies voor het land waar jij naartoe gaat op vakantie verandert, let dan op. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de dekking van jouw reis- of annuleringsverzekering. Hieronder leggen wij een paar situaties uit.


Reisadvies verandert naar oranje of rood v贸贸r vertrek

Code rood of oranje betekent een negatief reisadvies. Verstandig dus om niet op reis te gaan! Dat vinden wij ook en daarom heb je geen recht op een vergoeding vanuit de annulerings- of reisverzekering. Tip: neem contact op met je reisorganisatie, vliegtuigmaatschappij of geboekte accommodatie. Er is een kans dat zij jouw reis kunnen annuleren, omboeken of vergoeden. Dat zou natuurlijk chill zijn 馃槉.


Reisadvies verandert naar oranje of rood tijdens reis

Stel, het reisadvies is voor jouw vertrek nog groen of geel en verandert tijdens de reis naar oranje of rood. Vervelend! Maar hier kan jij natuurlijk niks aan doen. De reis terug naar huis wordt zo snel mogelijk van je verwacht. Jouw reisverzekering blijft nog tijdelijk gelden. Tot maximaal 7 dagen na de wijziging van de kleurcode.


Repatri毛ring 

Heb een reis geboekt via ANVR? Dan zorgen zij dat je weer veilig naar huis wordt gebracht. Tip! Boek dus altijd een reis bij een aanbieder die hierbij is aangesloten. Vanuit je reisverzekering is er geen dekking voor repatri毛ring (oftewel jou weer veilig thuisbrengen) bij het wijzigen van kleurcodes.

 

Maak je extra kosten omdat je in quarantaine moet en daardoor niet op de geplande dag kan vertrekken? Dan zijn deze kosten helaas niet gedekt. Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie pipowagen en molen

Een b'tje inspiratie?

Schrijf een supergoede review over je verblijf in het hotel, je vakantiehuisje of op de camping  猸愨瓙猸愨瓙猸

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail