Treinfoto door gebergte

Reisverzekering medische kosten

Wat als je op vakantie met spoed naar de dokter of het ziekenhuis moet? Dan kunnen de kosten oplopen tot in de tienduizenden euro's. De noodklok is geluid, want veel mensen zijn onvoldoende verzekerd. Lees gelijk hoe je dit het beste kunt verzekeren. En dus: of je een reisverzekering met medische kosten nodig hebt. 

 

Daarom Besured

  • Een heel vriendelijk prijsje (met dekking medische kosten)
  • In 1 keer geregeld, doorlopend verzekerd
  • Wij staan 24/7 voor je klaar!

Bereken in 1 minuut

Medische kosten in buitenland? Tot in de tienduizenden euro’s

In het buitenland kunnen de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland. Maar wanneer je spoedeisende zorg nodig hebt, die niet kan worden uitgesteld tot je terugkeer in Nederland, wordt vanuit het basispakket van je zorgverzekering alleen vergoed wat de behandeling in Nederland zou kosten. Het verschil moet je dan zelf betalen. Soms is dit een paar honderd euro, maar dit kunnen ook tienduizenden euro’s zijn! 😳 Say what?! Een klein wondje kan je bijvoorbeeld al snel 1.000 euro kosten. Bekijk hieronder de voorbeelden van (extreme) kosten die je op je bordje kunt krijgen.

Wat kan er gebeuren? Kosten per ongeval

Voorbeelden spoedeisende medische kosten buitenland Wat kost het? 
2 dagen opgenomen in het ziekenhuis met uitdroging na iets verkeerds te hebben gegeten in Mexico 4.500 euro
Operatie in een Spaans ziekenhuis vanwege een acute blindedarmontsteking  20.000 euro
Opgenomen worden in een Amerikaans ziekenhuis vanwege een blindedarmontsteking 50.000 euro
Ziekenhuisopname van je 3-jarige kind in Griekenland met het RS-virus  10.000 euro
Bezoek aan de eerste hulp in Turkije voor het hechten van een hoofdwond door uitglijden bij het zwembad 750 euro
Op de vlucht van Bali naar Nederland liggend vervoerd worden 25.000 euro

Voorbeelden van Alarmcentrale Eurocross (2023)

Noodklok🔔: niet alle kosten vergoed door zorgverzekering

‘Maar ik heb toch gewoon een zorgverzekering?’ We horen je het denken, maar: veel mensen weten niet goed of en hoe ze verzekerd zijn tegen deze medische kosten. Als gevolg zijn ontzettend veel mensen die in de problemen komen onvoldoende verzekerd. Dit kan enorme financiële gevolgen hebben, met een jarenlange afbetalingsregeling voor de schulden of zelfs een persoonlijk faillissement. Daarom luidde de Alarmcentrale Eurocross de noodklok in de tv-uitzending van MAX vakantieman op maandag 19 juni 2023. Zij roepen iedereen op: check alsjeblieft niet alleen het weerbericht voor je vakantie, maar ook je verzekering!

Hoge medische kosten voorkomen in 3 stappen

 

Voor je op vakantie gaat is het ontzettend belangrijk dat je checkt of jij goed verzekerd bent. Volg daarom onderstaande stappen en vraag, als je onvoldoende verzekerd bent, gelijk jouw reisverzekering met medische kosten aan. Dan voorkom je mogelijke torenhoge kosten en ben je ook gelijk goed verzekerd voor extra reis- en verblijfkosten. Wil je dat je ook dekking hebt voor medische kosten tijdens jouw wintersport? Dan is het belangrijk dat je ook de wintersport module kiest.

document icoon

1. Controleer je verzekeringen

Bekijk of je in je zorgverzekering of in een reisverzekering een aanvullende dekking hebt voor hogere medische kosten in het buitenland (ongeplande zorg). Nee? Dan loop je veel risico.

rekenmachine icoon

2. Bereken jouw zonnige premie

Premie berekenen? Vul je postcode in, kies wie je wilt verzekeren en vink de dekking ‘medische kosten' aan. Bij Besured ben je doorlopend verzekerd voor een heel vriendelijke prijs!

reisverzekering icoon

3. Vraag jouw reisverzekering aan

Kies indien nodig extra dekkingen die passen bij jouw vakantieplannen. Benieuwd wat wel en niet verzekerd is? Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaart. Vul jouw gegevens in en vraag jouw reisverzekering aan!

vakantie weg langs de zee

Een b'tje relaxter op vakantie?

Wij zijn er voor je. Met de dekking ‘medische kosten’ in je reisverzekering ben je goed verzekerd. Daarnaast bieden we je een helpende hand als je dat nodig hebt. Bij spoed kun je ons 24/7 bellen! Benieuwd naar onze lage premie?

Op deze pagina leggen we onze reisverzekering zo duidelijk mogelijk uit. Simpel en samengevat. Alles weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail