man leent zwemflippers uit

Kortlopend vs doorlopende reisverzekering

Weekendje weg, hotelovernachting, wintersport, zonvakantie… Genoeg opties om er lekker tussenuit te gaan. Als je op vakantie gaat is het slim om je vooraf te verzekeren. Maar welke reisverzekering is het goedkoopst en biedt de meeste voordelen: een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Lees het of check meteen jouw voordelige premie!

Bereken in 1 minuut

Wat zijn de verschillen?

Kortlopende reisverzekering


 

  • Premie berekend per vakantiedag
  • Alleen die ene vakantie verzekerd
  • Elke vakantieperiode afsluiten

Doorlopende reisverzekering


 

  • Een vaste premie per jaar
  • Alle vakanties meeverzekerd
  • Loopt het hele jaar door

Autovakantie dichtbij

Doorlopende reisverzekering vaak al goedkoper

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Je verzekert jezelf, je partner of heel je gezin voor een heel jaar. Dit betekent één klein vast bedrag per maand. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je elke keer apart premie, per persoon en per vakantiedag. Dat loopt al gauw op, zeker als je langer op vakantie gaat.

Besured-autoverzekering

Kortlopende reisverzekering weinig flexibel

Bij een tijdelijke, kortlopende reisverzekering ben je alleen verzekerd voor de dagen die je vooraf opgeeft. De ingangsdatum en einddatum staan vast. Moet je langer op je reisbestemming blijven door bijvoorbeeld vertragingen op het vliegveld? Dan is de kans groot dat je de dag(en) dat je langer wegblijft, onverzekerd bent. Ook de vrijheid van nog één extra nachtje op de camping blijven ben je kwijt met een kortlopende reisverzekering.

treinstation in berlijn

Gemak? Doorlopend wint het van kortlopend…

De doorlopende reisverzekering hoef je maar een keer af te sluiten. Even de dekkingen doornemen en verder heb je er geen omkijken meer naar. Ideaal voor de late beslissers die er vaak op uit gaan! Zo loop je ook nooit het risico dat je onverzekerd bent. Wil je de doorlopende reisverzekering tussentijds toch uitbreiden, bijvoorbeeld met een wintersportdekking? Ook dat kan!

Ons advies:
“Kies voor een doorlopende reisverzekering als je er meer dan één keer per jaar tussenuit gaat.”

straat Italië

Doorlopende reisverzekering?

Besured biedt een doorlopende reisverzekering. Voor een vriendelijke prijs! Zo houd je meer geld over voor je vakantie. Benieuwd?

Contact

Chat Bel Mail