spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Krijg ik een leenauto bij schade?

Kan je niet zonder auto? Geen zorgen! In veel gevallen krijg je een leenauto. Tenminste, als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat. Zij zorgen ervoor dat er een leenauto voor je klaarstaat, die je kunt gebruiken tijdens de reparatieperiode. Hou rekening met het volgende:
 

  • Met een Allrisk autoverzekering kan je een leenauto krijgen bij alle schades, behalve ruitschade.
  • Met een WA+ Beperkt Casco verzekering kan je een leenauto krijgen bij diefstal, inbraak-, hagel-, brand- of stormschade of bij een aanrijding met een dier. Bij een verhaalbare aanrijdingsschade kan je een leenauto krijgen nadat de aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend.
  • Met een WA verzekering kan je een leenauto krijgen als de schade van een aanrijding verhaald kan worden op de tegenpartij. Ook hier moet er eerst contact zijn geweest met de tegenpartij om de aansprakelijkheid te erkennen. 


Goed om te weten: soms duurt het even voordat de aansprakelijkheid door de andere partij is goedgekeurd. Is jouw auto niet te repareren? En dus total loss verklaard? Bel ons dan even. We nemen dan de opties voor een leenauto met je door.
 

De leenauto wordt op dezelfde manier verzekerd als jouw auto. Wel zo fijn!


Autoschade?

Meld jouw autoschade snel en makkelijk online. Dat kan 24/7 via Mijn Besured. Kom je er niet uit of wil je liever iemand telefonisch spreken? Neem contact op met ons schadeteam: bel 078 611 81 81. Direct hulp nodig? Bel dan onze Schade Service via 078 611 81 82.10% korting op je autoverzekering? Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail