meisjes op de fiets besured

Leenauto via je autoverzekering: zo werkt het

Stel: je auto heeft zoveel schade dat je er niet meer in kan rijden. Dan baal je natuurlijk als een stekker – of je nu wel of niet elektrisch rijdt. Geen zorgen, in de meeste gevallen kun je met jouw Besured autoverzekering een leenauto regelen tijdens de reparatieperiode. Lees hieronder hoe het precies werkt.

Wanneer krijg ik zo'n leenauto?

Is je auto WA + Beperkt Casco of Allrisk verzekerd? Mooi, want dan kun je in verschillende situaties gebruikmaken van een gratis leenauto. Je moet jouw autoschade dan wel laten opknappen bij een aangesloten schadehersteller. 

 

Soort schadeWA+ Beperkt CascoAllrisk
Inbraakschade en diefstal
 •  
 •  
Schade door hagel of storm
 •  
 •  
Schade door brand
 •  
 •  
Alle andere schades-
 •  
Schade aan autoruit--

Dit is een leenauto

Een leenauto is gewoon een auto die je tijdelijk kunt gebruiken als jouw eigen auto zo beschadigd is dat je er niet meer in kunt rijden. Handig als er bijvoorbeeld tijdens storm een boom op het dak van je auto belandt. En het mooie is, in veel gevallen hoef je niet zelf voor de leenauto te betalen. Alleen de stroom- of brandstofkosten betaal je zelf. Rijd je in een elektrische auto? Houd er rekening mee dat je een leenauto op benzine kan krijgen (en dus misschien even wat minder snel kan optrekken). 

Auto onder omgevallen boom

Au-total-loss

Als je jouw auto total loss hebt gereden, kunnen wij helaas geen leenauto voor je regelen. Maar… heeft iemand anders jouw auto in de prak gereden (niet bepaald een Act of Kindness)? Vaak kun je dan via de verzekeraar van de ‘dader’ tot 80% van de kosten voor vervangend vervoer vergoed krijgen. Zelfs als je alleen een WA-verzekering hebt. Je moet die kosten wel zelf voorschieten. En het kan soms een tijdje duren voordat de vergoeding op je rekening wordt gestort. De verzekeraar van de schuldige moet namelijk eerst aansprakelijkheid erkennen. Bel met onze schadespecialisten om te kijken wat mogelijk is: 078 611 81 81.

Autodief

Autodiefstal

Is je auto gestolen en is 'ie nergens te bekennen? Als je auto Allrisk of WA + Beperkt Casco verzekerd is, krijg je meestal 30 dagen nadat je auto is gestolen een vergoeding waarmee je een vergelijkbare auto kan kopen. In de tussentijd kun je misschien wel vervangend vervoer gebruiken. Snappen we. Daarom regelen wij voor jou maximaal 30 dagen een leenauto. Kies je liever voor een ander vervoersmiddel, zoals een leenfiets of -scooter? Dan krijg je hiervoor een vergoeding van 20 euro per dag. 

Laat je schade opknappen via Besured

illustratie zwevende vinkjes

Valt je auto nog te redden? Laat ‘m repareren bij een van de schadeherstellers waar wij mee samenwerken. De voordelen op een rijtje:
 

 • Wij verrekenen alles met de schadehersteller, dus je hoeft niks voor te schieten;
 • Gegarandeerd een kwaliteitsreparatie, wel zo fijn;
 • Prettig voor je portemonnee: je betaalt minder of zelfs geen eigen risico;
 • En natuurlijk een leenauto tijdens de reparatieperiode.
   

Wil je gebruik maken van onze schadeservice als dat nodig is? Moet je natuurlijk wel bij ons verzekerd zijn 😉. En wist je dat je nu 10% korting kan krijgen op onze toch al voordelige autoverzekering? Bereken je premie in 1 minuut.

man en vrouw duwen auto met pech

Meld je schade of diefstal

Dus, zit je met schade of is je auto foetsie? Meld je schade in Mijn Besured. Of bel met ons schadeteam: 078 611 81 81. Is het een spoedgeval? Dan kun je altijd bellen met de Alarmcentrale via 078 611 81 82. Zij staan dag en nacht voor je klaar!

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail