Besured kindness samen auto duwen

NLdoet 2024: wanneer en 5 tips voor leuke activiteiten 馃檶

Gepubliceerd op 30-01-2024
1162 keer gelezen

Omdat vrijwilligers goud zijn, wordt er elk jaar de Dag van de Vrijwilliger gevierd. Maar je hebt 贸贸k tijdens 'NLdoet' vrijwilligersdagen. Benieuwd? Ook wanneer dit in 2024 wordt gehouden? Lees tips en inspiratie voor activiteiten. 

Op welke dagen valt NLdoet in 2024?

NLdoet valt dit jaar op: vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2024. Dit zijn dagen dat iedereen vrijwilligerswerk kan doen in de buurt. Ook al is het maar voor 1 dag proeven. Gewoon hoe het voelt om zomaar iets leuks te doen voor een ander. Er zijn veel initiatieven van organisaties beschikbaar.
 

Inschrijven voor NLdoet? Dat doe je zo..

Via NLdoet.nl kan je gewoon je postcode of woonplaats invullen en je individueel inschrijven voor een activiteit. Dit kan al sinds november 2023. Maar ook met collega鈥檚 of vrienden kan je een activiteit doen. Kies wat jij leuk vindt. Er zijn zelfs activiteiten van 2 uurtjes. Dus je bent zo klaar. Impact maken kan in kleine stappen. 
 

NLdoet 2024: 5 leuke activiteiten uitgelicht!

 

1. Vrijwilligerswerk Breda: tuintjes opfleuren

Fleur de tuin op voor ouderen! Je kunt op 15 maart 2024 van 10:00 tot 13:00 plantenbakken opfleuren van ouderen (met dementie) om een glimlach op de gezichten te toveren in Breda. Maar er zijn ook andere activiteiten! Zo kan je ook een buurttuin van een elektrische waterpomp voorzien, samen met andere vrijwilligers. Dit om de droogte tegen te gaan. Of: maak tuinen zomerklaar op de Ruitersbos in Breda. Zie NLdoet.nl voor meer informatie.
 

elke dag een b'tje liever

Leuke inspiratie in je mailbox?

2. Vrijwilligerswerk Rotterdam: muren behangen voor ouderen

Ben jij goed in behangen? Zet jouw talent in, want in regio Rotterdam kan je demente ouderen opvrolijken met prachtig behang op de muren. Op 15 maart 2024, van 9:00 tot 12:00, kun je lekker aan de slag. Dit doe je aan de Hofsingel in Maasland. Inschrijven is zo gedaan!
 

3. Vrijwilligerswerk Haarlem: de Speelgoedbank opknappen!

Gezocht in Haarlem: vrolijke klussers om community/tweedehands winkel 鈥楧e Speelgoedbank鈥 te isoleren en enkele kleine aanpassingen te doen. Dit voor kinderen uit minimagezinnen, die dankzij giften financieel gesteund worden via dit initiatief. Inschrijven kan op 15 en 16 maart 2024. Er zijn ongeveer 7 vrijwilligers per dag nodig.

 

4. Vrijwilligerswerk Eindhoven: dansen met ouderen

Je leest het goed! Ga via NLdoet samen met ouderen een middagje dansen. Het doel van Vitalis Theresia is om ouderen geestelijk en mentaal vitaal te houden. En natuurlijk een stralende lach te geven. Dag: 16 maart 2024. Tijd: 13:30 tot 16:00. Er worden 10 vrijwilligers gezocht. Ben jij er eentje van?

 

5. Vrijwilligerswerk Utrecht: LinkedIn advies geven 

Ben jij een held in social media, en met name in LinkedIn? En heb je affiniteit met HR of de arbeidsmarkt? Dan is dit misschien iets voor jou. Via Stichting JobOn worden werkzoekenden begeleid in het vinden naar passend werk. En jij kan op vrijdag 15 maart 2024 daarbij helpen. Inschrijven en klaar! Tijd: 9:00 鈥 12:00. 

 

Meer inspiratie? Doe dit in 10 seconden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Krijg leuke inspiratie en tips in je mailbox. Besured biedt verzekeringen voor een lage premie. Elke dag gaan we voor een b'tje beter. Doe jij met ons mee? 

Kan jouw autopremie omlaag?

Contact

Chat Bel Mail