Een boom per verzekering: zo ziet het Besured bos er nu uit!

Dag van de Vrijwilliger 2024: wanneer + 5 ideeën voor bedankjes!

Gepubliceerd op 05-02-2024
1395 keer gelezen

Elke dag kan je iets voor een ander doen. Iets een b'tje beter doen. Dat kan een deur voor iemand open houden zijn, maar je kan ook écht vrijwilligerswerk doen. Omdat vrijwilligers goud zijn hebben is er een Dag van de Vrijwilliger. Wanneer valt deze dit jaar? En hoe kan je vrijwilligers op een leuke manier bedanken? Lees het! 

Wanneer valt de 'Dag van de Vrijwilliger' in 2024?

Pak je (digitale) agenda maar erbij! Dit jaar valt de officiële 'Nationale Dag van de Vrijwilliger' op zaterdag 7 december 2024. Dit is elk jaar dezelfde datum. Dan worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ben jij nog geen vrijwilliger, maar wel benieuwd? Misschien is 'NLdoet' iets voor jou! 

 

NLdoet 2024: ook leuk om aan mee te doen!

Heel Nederland kan zich inschrijven als vrijwilliger tijdens NLdoet 2024. Dit zijn ook vrijwilligersdagen, maar dan om écht in actie te komen. Mag ook eenmalig. Meer weten? Lees wanneer NLdoet 2024 is en bekijk deze 5 leuke vrijwilligersactiviteiten als voorbeeld. 

 

elke dag een b'tje liever

Leuke inspiratie in je mailbox?

5x originele tips om vrijwilligers te bedanken

 

1. Organiseer een filmavond

Vrijwilligers in het zonnetje zetten? Nodig vrijwilligers uit voor een ontspannen filmavond met films die niet anders dan een glimlach op de kaken veroorzaken. Laat die popcorn maar knallen. Ook leuk om tussendoor een paar verhalen te delen van prachtige reacties die vrijwilligers hebben gehad door het jaar heen. Daar doe je het toch voor. 

 

2. Vrijwilliger in zonnetje zetten? Gepersonaliseerd cadeau! 

Nee, vrijwilligers hoeven vaak niks voor hun prachtige bijdragen.. Maar hoe leuk is het om op deze dag toch iets leuks te geven. Tegenwoordig heb je hele leuke gepersonaliseerde cadeaus. Denk aan een chocoladereep met naam, tot aan een leuke fotokalender met alle mooie momenten van de organisatie waarvoor ze werken. Natuurlijk blijft een cadeaukaart met een persoonlijke boodschap ook erg leuk. 
 

3. Samen tripje naar een kerstmarkt in 2024 plannen

De 'Dag van de Vrijwilliger' valt op 7 december. En dan worden er al hele leuke kerstmarkten georganiseerd. In Nederland, België en natuurlijk in Duitsland. Hoe leuk is het om een bus te huren en samen met een groep vrijwilligers lekker erop uit te gaan. Kraampjes afstruinen, even een rondje op zo'n fantastische schaatsbaan rijden.. en natuurlijk iets warms drinken. Gezellig! 

 

4. Organiseer een spetterende bingoavond 

Nee joh, bingo is niet voor ouderen. Dat is voor iedereen hartstikke leuk! Zeker als er leuke prijzen te winnen zijn. Organiseer voor vrijwilligers een bingoavond om nooit te vergeten. Vertel tussendoor leuke anekdotes, of combineer het met een pubquiz. Zo leren de vrijwilligers elkaar ook beter kennen. 
 

5. Videoboodschap geven aan vrijwilligers

Of je nu voor de Voedselbank vrijwilligerswerk doet, of als boodschappenmaatje mensen helpt. Hoe leuk is het om een videoboodschap te ontvangen, van de mensen van wie jij het leven een b'tje mooier maakt. Ook leuk: als directie van een goed doel een bedankje inspreken. Waardering gaat een leven lang mee :). 

 

Meer inspiratie? Doe dit in 10 seconden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Krijg leuke inspiratie en tips in je mailbox. Besured biedt verzekeringen voor een lage premie. Elke dag gaan we voor een b'tje beter. Doe jij met ons mee? 

Kan jouw autopremie omlaag?

Contact

Chat Bel Mail