Complimentendag-2024

Nationale Complimentendag 2024: wanneer en waarom superleuk?

Gepubliceerd op 09-01-2024
7129 keer gelezen

Elk jaar wordt er een Nationale Complimentendag gehouden. Een dag om iemand een bijzonder moment of gevoel te geven. Je collega, vriend(in), broer… en vergeet de buschauffeur, receptionist of caissière niet! Wanneer is het Nationale Complimentendag in 2024? En waarom vieren we het eigenlijk? Lees dat en meer...

Wanneer is het 'Nationale Complimentendag 2024'?

Deze mooie dag valt in 2024 op vrijdag 1 maart. Zet het in je agenda. Dan kan je op tijd de voorbereidingen treffen. Plak een memo op de koelkast of stel een herinnering in via je smartphone. Zo gedaan, lekker bezig!

 

Waarom vieren we Complimentendag?

Op Complimentendag is er even in heel Nederland aandacht om een ander in het zonnetje te zetten. Het gaat om oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Dat kan voor iemand zijn die altijd voor je klaarstaat. Of gewoon zomaar als iemand er weer fantastisch uit ziet. Die lekker heeft gekookt of gewoon aardig is, zonder reden. Wij bij Besured vinden dat het elke dag Complimentendag zou mogen zijn! Dat maakt de wereld weer een b'tje mooier!

 

Wist je dat…

  • Een compliment een positief gevoel geeft bij de ontvanger?
  • Een compliment de collegialiteit verhoogt?
  • Een compliment over je werk je prestaties bevordert?
  • Je zelf ook gelukkig wordt van het geven van een compliment?
  • Je door complimenten te geven, je ook meer positieve kanten aan jezelf ziet?

 

elke dag een b'tje liever

Hey! Jij verdient zoveel moois!

Hoe vier je het?

Je kunt complimenten uiteraard op verschillende manieren geven. Face-to-face, op een lief kaartje, in een appje… aan de positievelingen om je heen. Gooi je complimenten op tafel en zeg wat je denkt. Hoe mooi jij die trui vindt. Of hoe slim je jouw collega vindt of wat er enorm tof is aan iemand. 

 

Besured viert het met... Complimentenweek 

Complimentjes geven is zo leuk en makkelijk, dat 1 dag eigenlijk nog kort is! Daarom houden we bij Besured elk jaar Complimentenweek met onze collega's. Ook in 2024. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem een kijkje: Complimentenweek 2023. We schreven een week lang leuke kaartjes voor elkaar. Voor een lach en natuurlijk om waardering uit te spreken. Leuk idee voor jou? Feel free om dit idee in te pikken en ook op jouw werk door te voeren!

 

Complimentenkaarten bij Besured

 

Hoe ontvang je zelf een compliment?

Een complimentje krijgen is soms lastiger dan er eentje geven. Veel mensen die een compliment krijgen zwakken het af, door te reageren met opmerkingen als:

  • “Mooie jas? Ach 35 euro in de uitverkoop!”
  • “Dit shirt? Die heb ik al jaren…”
  • “Oh echt, maar ik moet eigenlijk echt naar de kapper.”
  • “Joh, het was niks…”

Zonde! Je doet jezelf te kort door het compliment weg te wuiven én het is voor de gever van het compliment ook minder leuk. Gewoon dankjewel zeggen 😊. Je verdient het!


Meer positiviteit? Super.. Join us!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wij houden van positievelingen. Mensen die leuke complimenten geven en ze verdienen. Mensen zoals jij! Sluit je daarom aan bij Besured en doe het ook elke dag een b'tje beter voor een ander. En dan doen wij het een b’tje beter voor jou, met onze steengoede verzekeringen.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail