dierendag-hond-speelgoed

Dierendag 2024: wanneer is het en hoe maak je het beestachtig leuk?

Gepubliceerd op 13-02-2024
1235 keer gelezen

Hoera, Dierendag 2024 staat voor de deur. Het is dé dag om jouw harige, gevederde of geschubde vrienden in het zonnetje te zetten. Maar wanneer is het ook alweer Dierendag? En hoe maak je op deze dag van jouw huisdier een echt feestbeest? Hang die slingers maar vast op, en lees snel verder.

Dierendag 2024: wanneer is het?

Ieder jaar op 4 oktober vieren we Dierendag. Heb jij het al in je agenda in 2024 staan?


Zo maak je een feestje van Dierendag!

Uiteraard wil jij je huisdier een onvergetelijke dag bezorgen. Taart, cadeaus, een surpriseparty of een compleet nieuwe garderobe? Je huisdier zal misschien niet zo goed begrijpen waarom, maar is er vast superblij mee! Hier zijn nog een paar tips om van Dierendag 2024 een onvergetelijke dag te maken: 

 

1. Tasty treats, om van te kwispelen

Je kan je huisdier natuurlijk altijd verwennen met hun favoriete snack. Wil je er iets éxtra bijzonders van maken? Kroon jezelf dan tot keukenprins(es) en maak deze Dierendag eens een lekkere hondentaart, een goed gevulde salade of een portie zelfgebakken koekjes voor je huisdier. Let wel goed op welke ingrediënten geschikt zijn. Veel dieren kunnen bijvoorbeeld niet tegen suiker of lactose.   

 

2. Een superleuk nieuw speeltje

Oké, waarschijnlijk heeft jouw Fluffy of Minoes geen verlanglijstje, maar je kan vast iets vinden waar je huisdier ondersteboven van zal zijn. Of misschien heeft jouw huisdier wel een speeltje dat al een tijdje kapot in de hoek ligt te verstoffen (oeps!) Tijd om die eindelijk te repareren! Bonuspunten als je het oude of nieuwe speeltje zó inpakt, dat je huisdier het zelf open kan maken. En vergeet daar zeker geen foto’s van te maken (en met ons te delen!) 😊

 

illustratie_hondje_feesthoedje-01

 

3. De beste quality time aller tijden

Do we need to say more? Een goeie knuffelsessie gaat natuurlijk wat makkelijker met een hond, kat of konijn. Maar wist je dat schildpadden en vogels ook ontzettend kunnen genieten van voorzichtig aaien? Geef ze deze Dierendag dus eens een goeie scritchy scritch.   

 

4. Habitat Make-over tijdens Dierendag 2024?

Is je hond toe aan een nieuwe mand? Of kan Blubs aquarium wel wat nieuwe plantjes gebruiken? Dierendag is hét moment om het verblijf van jouw huisdier eens op te leuken en aan te pakken. En het hoeft ook niet groots te zijn. Vaak kun je ook met een paar kartonnen dozen of oud beddengoed iets moois in elkaar knutselen. Een dozenkasteel van vijf verdiepingen voor de cavia? Yes please! 

 

elke dag een b'tje liever

Je huisdier meeverzekeren op onze AVP?

Wees ook eens lief voor andere dieren 

Niet alleen jouw eigen dieren verdienen liefde of aandacht op Dierendag. Álle dieren mogen wel eens vertroeteld worden. En dat kan je op heel veel manieren doen:

 

  • Neem het hondje van de oudere buurvrouw eens mee voor een lekker lange wandeling 
  • Zet je in voor je lokale asiel
  • Maak een egeldoorgang in je tuin of zet een egelhuis neer 
  • Hang een nestkastje aan je huis 
  • Doe op 4 oktober mee aan Eet Geen Dierendag
     

Ken je Besured? Beter verzekerd!

Bij Besured willen wij het een b'tje beter, mooier en leuker maken. Samen met jou. En de rest van Nederland. We verzekeren het liefst aardige, positieve en eerlijke mensen. Ben jij zo iemand? Sluit een aansprakelijkheidsverzekering bij Besured af? Je fantastische huisdier meeverzekeren is optioneel. Join us! 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail