Nederlands treinstation

b'tje leuker onderweg: 7x act of kindness in het openbaar vervoer

Gepubliceerd op 22-08-2023
971 keer gelezen

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats… In onze ongelofelijke haast vergeten we soms hoe belangrijk het is om vriendelijk te zijn. Ook in het openbaar vervoer! Een glimlach of klein gebaar kan zo iemands dag een b'tje mooier maken. Reis jij met het OV naar je werk, studie of vrienden en familie? Check dan deze 7 originele acts of kindness die je zo kunt uitvoeren.

1. Stoelendans voor de minder mobiele reiziger 

Als je ziet dat een oudere persoon of iemand die slecht ter been is instapt, sta dan op en bied je zitplaats aan. Zo heb jij gelijk een kleine yogales om jezelf in balans te houden als de bus of trein naar je bestemming sjeest. 🧘 

 

2. Reisbuddy voor een nieuwkomer in het OV

Zie je iemand wat verdwaald om zich heen kijken? Bied aan om te helpen en geef duidelijke aanwijzingen. Als je dezelfde route neemt, kun je zelfs samen reizen tot aan de juiste halte. Zo gezellig!

 

3. Help mensen soepeltjes in- en uitstappen 

Heeft iemand wat moeite om de bus of trein in te komen door… een grote kinderwagen? 3 koffers? Een rollator? Schiet te hulp! Help met tillen of bied iemand een arm aan om zich aan vast te houden. Held 😊. 
 

illustratie pipowagen en molen

Niet met het OV, maar een b'tje beter reizen met onze autoverzekering?

4. Deel je wifi of hotspot

Als je verbonden bent met wifi en of je hebt wat data over: deel deze dan met anderen. Handig voor mensen die nog een b'tje moeten werken of willen videobellen met hun lievelingspersonen.

 

5. Deel snacks

In het bezit van een zak met verpakte snoepjes, chocolaatjes of iets anders lekkers? Sharing is caring ❤️. Bied je medereizigers ook een heerlijke snack aan! Pas wel op met plakvingers, papiertjes en andere potentiële rommelmakerij: laten we het OV schoonhouden voor de volgende reizigers.

 

6. Bedankkaartjes voor het personeel

Had je een buschauffeur die ontzettend grappig was? Een knapperd van een conducteur? Overhandig ze persoonlijk een klein bedankkaartje! Of uit je waardering met een gewoon bedankje of een vriendelijke groet. Ze werken vaak hard om ervoor te zorgen dat we veilig en op tijd aankomen, dus een beetje erkenning kan geen kwaad.

 

7. Een praatje maken 

Zit jij vaak met je koptelefoon op in het OV te luisteren naar een goede podcast of afspeellijst? Zeker lekker. Maar stel, de persoon die naast je komt zitten kijkt je vriendelijk aan... Laat die koptelefoon een keer in je tas en maak gezellig een praatje! Wie weet heb je een supertof gesprek en een unieke reis te pakken 😊. 

 

Nog wat laatste tips 

Denk jij: “Die tips om het OV leuker te maken kloppen als een bus!”? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen je dan af en toe meer van dit soort leuke tips! En heb je zelf iets super liefs gedaan voor een ander? Laat het ons dan weten! We zijn altijd op zoek naar inspirerende verhalen.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail