Vrouw luisterd lachend naar podcast

Leuke podcasts: top 10 inspirerende podcasts op Spotify

Gepubliceerd op 30-05-2023
10894 keer gelezen

Lekker in de auto, tijdens de schoonmaak of op je luie stoel: podcasts kun je bijna overal luisteren. Maar wat zijn nou de leukste en beste Nederlandse podcasts? Wij gingen op zoek en hebben een inspirerende podcast top 10 voor je om het een b'tje liever, leuker en aardiger te doen voor anderen! Zet je koptelefoon maar vast op 🎧. 

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsbestand, vergelijkbaar met een soort radioprogramma. Maar dan een b'tje beter! Je kunt namelijk online luisteren waar en wanneer jij wilt, er zijn oneindig veel podcasts om uit te kiezen én je kan eventueel een stukje doorspoelen als het wat te lang duurt 🤭. Van talkshows tot interviews en verhalen: de keuze is reuze.

 

Leuke podcasts op Spotify

Door de stijgende populariteit van podcasts, is ook het aanbod van platformen gegroeid waar je podcasts kunt luisteren. Van websites tot apps, gratis en betaalde abonnementen. Omdat maar liefst 5,8 miljoen Nederlanders al gebruik maken van Spotify, kun je onze top 10 leuke podcasts gewoon op Spotify beluisteren 👌.

 

Top 10 meest inspirerende Nederlandse podcasts

Schudden van het lachen of je hersenen laten kraken: wij zochten uit welke podcasts jou voorzien van inspiratie en energie. Van tips over het klimaat en hoe je anderen beter kunt begrijpen, tot weetjes over dieren en duurzaam avondeten. We got you. Heb jij zin om te luisteren naar een b'tje betere podcast? Dan zijn deze inspirerende podcasts vast iets voor jou.

 

1. 100% inspiratie Thijs Lindhout

Het geheim achter geluk & succes: dat willen we allemaal wel weten! Thijs gaat het voor ons achterhalen. In zijn leuke podcast vol grapjes, interviewt hij bekende mensen om te vragen hoe zij hun dromen hebben gerealiseerd en vraagt naar hun verhaal achter geluk. Doe er je voordeel mee en haal meer uit het leven🙌.

 

2. Klimaattherapie

In Klimaattherapie zoekt Cecilia Adorée uit hoe we als mens moeten omgaan met de klimaatcrisis. Niet alleen hoe we er samen voor zorgen dat de aarde mooi en leefbaar blijft, maar ook hoe je zelf stapje voor stapje kunt bijdragen aan de oplossing van zo’n groot probleem.

 

3. Culturele bagage

Ontroerende, verbazingwekkende of blijmakende cultuur: het wordt allemaal besproken in deze leuke podcast van de Volkskrant. Laat je inspireren door de films, series, boeken en andere dingen die besproken worden. Aanrader!

 

4. METZNALLEN

De podcast voor iedereen, met iedereen. Want je kunt anoniem jouw vragen insturen aan bekende en onbekende mensen! Alles mag aan bod komen, van depressie en mindfulness tot geld en Tinder. Gwen van Poorten stelt iedere week de vragen, maar de podcast is dus eigenlijk #metznallen gemaakt 👫. Want samen is leuker dan alleen!

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Meer tips en inspiratie ontvangen?

5. De podcast psycholoog 

“Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je in godsnaam stopt met het continu checken van je Instagram?” Aldus de Podcast Psycholoog ☝️. Leer over dat en meer in verschillende psychologische thema’s met praktische tips. Handig voor jezelf én voor anderen!

 

6. PlanEET B

Helaas hebben we geen planeet B. Daarom zoek Laura de Grave uit of we kunnen verduurzamen met een plan B voor ons eten. Verpakkingen, seizoensinvloeden, water gebruik en meer komen aan bod in de verschillende thema’s. Goede inspiratie om vandaag al een plan B maaltijd mee te maken!

 

7. Omdenken 

Allerlei soorten problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon door omdenker Bertold Gunster. Hij voert in zijn podcast openhartige gesprekken met mensen over onder andere faalangst, ongewenst single zijn of ontslag. Herkenbare situaties die je ook nog eens aan het lachen maken.

 

8. Hoe ben je zo?

Ieder mens is anders. En je hoeft jezelf niet te veranderen! Soms hebben we alleen handvatten nodig om met verschillende persoonlijkheids­types om te gaan. Thijs en Lennard geven die handvatten aan je. Blijf lekker jezelf, maar word tegelijk tóch een leuker mens met deze podcast.

 

9. Groene oren

Lachen en leren tegelijk: luister in Groene oren naar interviews met planten, bomen en dieren. Jawel, want die kunnen praten in deze podcast! Zoals Paulien de Eik of Daniël de Nachtzwaluw. Zij vertellen over hun persoonlijke groei, familie en dagelijkse taken. Hilarisch en je leert ook nog wat over de natuur.

 

10. Bruto Nationaal Geluk

Pakkende verhalen en positieve psychologie: dat brengen podcastmakers Eva en Maaike je. Met als doel: het bruto Nationaal Geluk van Nederland verhogen! Eva zoekt toffe verhalen en herkenbare getuigenissen, Maaike laat haar wetenschappelijk licht schijnen. Iedere week in een ander thema dat je gelukkiger kan maken. Lucky us 🍀.

 

Zorgeloos leuke podcasts luisteren

Wil je net op de bank ploffen om jouw favoriete podcast te luisteren, ploft je telefoon náást de bank op de harde tegels. Kaduuk. No worries, met onze Allrisk inboedelverzekering  word je snel geholpen en kun je zo weer lekker verder luisteren. Sluit hem nu af en luister ontspannen naar de leukste podcasts 😊.

 

Liever lezen dan luisteren?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang meer tips en inspiratie in je mailbox om jouw leven én dat van anderen een b'tje leuker te maken.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail