vrouw verft kastje in woonkamer

Nieuwwaarde

Heb je schade gehad, en wil je jouw auto, mobiele telefoon of tablet vervangen? Dan kan je met de nieuwwaarderegeling van jouw verzekeraar een vergoeding krijgen om hetzelfde product met dezelfde kwaliteit te kopen. Dit noemen we de nieuwwaarde. Deze regeling kom je tegen bij de auto- en inboedelverzekering. 

 

Nieuwwaarde berekenen

Let op, de nieuwwaarde is niet altijd het bedrag waarvoor jij de auto of mobiele telefoon hebt gekocht. De nieuwaarde kan lager geworden zijn. Bijvoorbeeld omdat er in de tussentijd een nieuwer model is uitgekomen. 

 

Voorbeeldje:

Stel je voor, je hebt hard gewerkt en 18.000 euro gespaard voor een leuke, nieuwe auto. Je sluit hiervoor een verzekering inclusief nieuwwaarderegeling af. Na een paar maanden wordt jouw auto gestolen. Help! Wat nu? De verzekeraar kijkt hoeveel de auto op dat moment kost. Stel dat de auto dan 15.000 euro kost, dan krijg je dat bedrag om een nieuwe te kopen.

 

Verschillen nieuwwaarderegelingen autoverzekering

Verzekeraars bieden verschillende regelingen aan, zeker als het gaat om de autoverzekering. Vaak is dit 1 jaar. Maar bij sommige verzekeraars 2 of 3 jaar. En soms is het mogelijk om extra looptijd bij te kopen. Na deze tijd stopt de nieuwwaarderegeling. Vanaf dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd bij total loss of diefstal. 

 

Nieuwsgierig naar de nieuwwaarderegeling van onze autoverzekering? Check de dekkingstabel.

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Duik in de uitgebreide voorwaarden.

Op zoek naar iets anders?Contact

Chat Bel Mail