man leent zwemflippers uit

Medische kosten buitenland: valt dat onder zorgverzekering of reisverzekering?

Spoedeisende medische kosten die je in het buitenland maakt, worden meestal vergoed door je zorgverzekeraar. Er is wel een grote maar: het is mogelijk dat niet alle kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. Stel: je wordt ziek in het buitenland en moet met spoed in een privékliniek behandeld worden. Vaak zijn de kosten van deze behandeling hoger, dan dat deze in Nederland zouden zijn. Hoe worden de medische kosten in dit geval dan vergoed?

 

  • Vanuit je basiszorgverzekering krijg je spoedeisende zorg tot 100% van het Nederlands tarief vergoed.
  • Heb je een extra dekking ‘medische kosten buitenland’ gekozen bij je reisverzekering? Dan voorkom je dat je opdraait voor de extra kosten. Je kan namelijk het verschil in kosten vergoed krijgen. 

 

Rekenvoorbeeld: zijn de spoedeisende zorgkosten 3.000 euro in het buitenland? En zou je voor dezelfde behandeling in Nederland 2.000 euro betalen? Dan vergoed de zorgverzekeraar vanuit de basiszorgverzekering dit Nederlandse tarief. Daarnaast kan je 1.000 euro vergoed krijgen vanuit je reisverzekering als je de extra dekking 'medische kosten' hebt.

 

Goed om te weten: check bij je verzekeraar of je toestemming nodig hebt om bij een privékliniek behandeld te mogen worden. Ook handig: bij sommige aanvullende zorgverzekeringen is de dekking ‘medische spoedeisende zorgkosten buitenland’ al inbegrepen (voor ongeplande zorg). Even het checken waard 😊.

 

Reisverzekering met medische kosten nodig?

Vraag ‘m aan bij Besured. We bieden een goede reisverzekering met optionele extra dekking ‘Medische kosten’. Benieuwd naar onze lage premie? Bereken in 1 minuut je premie. Aanvragen is zo gedaan!Samen het een b'tje beter doen? Join Besured!

illustratie pipowagen en molen

Een b'tje inspiratie?

Schrijf een supergoede review over je verblijf in het hotel, je vakantiehuisje of op de camping  ⭐⭐⭐⭐⭐

Op deze pagina leggen we onze reisverzekering zo duidelijk mogelijk uit. Simpel en samengevat. Alles weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail