spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Oeps, een barst in mijn ruit! Wat betekent dat voor mijn schadevrije jaren en premie?

Heb je een WA+ of Allrisk autoverzekering bij ons? Dan hoef je je meestal geen zorgen te maken. Als je dat sterretje laat fixen of je ruit laat vervangen, blijven je schadevrije jaren gewoon staan. Maar let op: ben je Allrisk verzekerd en komt de schade aan je autoruit door vandalisme, een ongeluk of botsing door eigen schuld, acrobatische capriolen, van de weg raken of een onvrijwillige duik in het water? Dan kan het wél invloed hebben op je bonus-malus ladder en schadevrije jaren. En dat kan dan weer een effect hebben op je premie.

 

Snel je schade laten fixen

Je kunt het fixen van ruitschade het beste regelen via een van onze aangesloten herstelbedrijven. Een sterretje repareren kost je dan helemaal niets, zelfs geen eigen risico. En als de hele autoruit moet worden vervangen, betaal je slechts 75 euro eigen risico. Ga je naar een niet-aangesloten reparateur? Dan kost het herstellen van een sterretje je 250 euro aan eigen risico. En als je de hele autoruit moet vervangen, ben je 500 euro lichter. Wees er dus zeker op tijd bij als je ruitschade hebt, voordat een klein sterretje een grote barst wordt. 
 

Schade aan het dakraam van de auto

Voor de duidelijkheid: schade aan het dakraam wordt niet gezien als ruitschade, maar als reguliere autoschade. Als je een claim indient voor schade aan het dakraam, val je dus terug op de bonus-malusladder en in schadevrije jaren. En dat kan ook weer invloed hebben op je premie. Gelukkig zijn de kosten voor het herstellen van deze schade wél gedekt als je Allrisk verzekerd bent! 🚗
 10% korting op je autoverzekering? Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail