spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Mijn kind is hoofdbestuurder, kan ik de auto op mijn naam verzekeren?

Is jouw kind tussen de 17 en 24 jaar? En rijdt hij weleens in de auto? Geef je kind dan door als medebestuurder. Als er schade is terwijl je kind rijdt, dan geldt er nog wel een extra eigen risico van 250 euro. Als hoofdbestuurder ben je vanaf 24 jaar bij Besured van harte welkom.

 

Als jonge bestuurder betaal je een hogere premie. Dit omdat het risico iets hoger ligt. Soms kiezen ouders ervoor om de auto dan op hun naam te verzekeren. De autoverzekering moet alleen wel op naam staan van de hoofdbestuurder of de samenwonende partner. Dus de verzekering op naam van jou als ouder? Dit wil je liever niet doen! Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben:

 

  • We kunnen de verzekering opzeggen. Is er al schade betaald? Dan kunnen we deze kosten verhalen op jou als ouder. Dat kan best een duur grapje zijn!
  • Bij beëindiging maken we mogelijk ook melding in een centraal register. Hierdoor kan het lastig zijn een nieuwe verzekering ergens anders af te sluiten.
  • Wanneer het kind later zelf een auto wilt verzekeren, zijn er geen schadevrije jaren opgebouwd. En dus krijgt hij of zij ook geen korting op de premie. Schadevrije jaren kun je namelijk niet overdragen en blijven dus op naam van ouders staan. In de eerste jaren betalen ze dus misschien wat minder premie. Op de lange termijn betalen ze juist een hogere premie.


Wil je jouw autoverzekering na het lezen van deze informatie aanpassen? Of heb je interesse in een nieuwe autoverzekering? Bel ons dan even via 078 611 81 13 of stuur een mail.10% korting op je autoverzekering? Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Contact

Chat Bel Mail