spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Is meldcode nodig voor autoverzekering?

Bij de meeste verzekeraars heb je een meldcode nodig om een autoverzekering aan te vragen. Vaak is de code verplicht en kun je dus niet verder met het aanvragen van je autoverzekering als je de meldcode niet hebt… Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je deze niet bij de hand hebt óf dat je de meldcode van de auto gewoon niet weet. Daarom is bij Besured een meldcode niet nodig voor het aanvragen van jouw voordelige autoverzekering! Bereken je premie in 1 minuut, kies je dekkingen en vul je gegevens in. Zo gedaan! 

 

Waarom meldcode auto nodig?

De meldcode van je auto is de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Dit is een uniek nummer en blijft voor de auto altijd hetzelfde. Met de meldcode en het kenteken meldt een verzekeraar jouw autoverzekering aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Bij Besured haalt ons systeem via jouw kenteken de meldcode op. Heel soms kan het voorkomen dat dit niet werkt (bijvoorbeeld bij importauto’s) – in dat geval ontvang je een mailtje van ons om de meldcode door te geven, zodat we jouw aanvraag kunnen afronden.Een b'tje beter doen? Join Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail