spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Ik heb ruitschade. Ben ik hiervoor verzekerd?

Heb je een WA plus of Allrisk autoverzekering? Dan zit je wel goed als je ruitschade hebt! Of het nu gaat om een klein sterretje dat gerepareerd moet worden of een hele ruit die vervangen moet worden. Wij werken samen met goede ruitschadeherstellers. We hebben er meer dan 100 verspreid over het hele land, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt! 😊

 

Wat te doen bij ruitschade

Toch een sterretje of barst? Op deze pagina over autoschade melden, vertellen we wat je moet doen.

 

Eigen risico

Kies je voor een aangesloten ruitschadehersteller? Slim! Want dan kost het repareren van een sterretje niks. En als je hele autoruit vervangen moet worden, betaal je 75 euro eigen risico. Kies je voor een garage die niet is aangesloten? Dan is het eigen risico 250 euro voor reparatie van een sterretje en 500 euro als je de autoruit laat vervangen. Dus neem geen risico, ga langs een aangesloten herstelbedrijf en betaal weinig tot geen eigen risico. 😉 

 

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren en premie?

No worries. Sterretje of scheur in je autoruit? Dit komt vaak door steenslag of hagel. Gelukkig is dit gedekt bij WA plus en Allrisk. En het fijne is, het heeft dan verder geen invloed op je opgebouwde schadevrije jaren en premie. Heb je ruitschade samen met andere schade na bijvoorbeeld een aanrijding? Da’s best een b’tje balen. Dan zijn de kosten alleen gedekt als je een Allriskverzekering hebt. En dan kan het wel invloed hebben op je opgebouwde schadevrije jaren en premie.

 

Wordt schade aan mijn dakraam vergoed?

Dit wordt alleen vergoed als je Allrisk verzekerd bent. Verder kan het van invloed zijn op je schadevrije jaren en je premie. Weet je niet zeker welke autoverzekering jij hebt? Check het via Mijn Besured.10% korting op je autoverzekering? Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail