spotlight-autoverzekering-moeder-en-dochter-regenton

Hoe zit het met de verzekering als ik mijn auto uitleen?

Je mag jouw auto uitlenen. Want delen = lief en toch weer een b'tje duurzamer. We vertrouwen erop dat je jouw auto alleen uitleent aan iemand met een rijbewijs en rij-skills.

 

Maar let wel op: een autoverzekering sluit je af op het kenteken van de auto. Als de autoverzekering op jouw naam staat, betekent dit wel dat jij verantwoordelijk bent. Bijvoorbeeld voor schade, het eigen risico en boetes. Onze tip is om goede afspraken te maken over wie gemaakte schades of boetes betaalt. Zo voorkom je gedoe achteraf.

 

Leen je jouw auto vaker uit aan dezelfde persoon? Dat kan! Geef hem of haar dan op als medebestuurder. Zo weet je zeker dat jullie goed verzekerd zijn!

 

Handig om te weten: je auto uitlenen is iets anders dan verhuren. Je auto verhuren is niet verzekerd. Ook het uitlenen via platforms zoals Mywheels, WeGo en Snapcar is niet verzekerd.10% korting op je autoverzekering? Besured!

Leenauto

Een b'tje inspiratie?

Ga eens carpoolen met een collega. Deel je niet alleen de kosten, maar ook de goede vibes!

Op deze pagina lees je in 't kort hoe het zit. Meer weten? Bekijk het dekkingsoverzicht of duik in de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail