Terras in de zon zonopjebakkes

Wat te doen met warm weer: 10x zomer activiteiten 2024

Gepubliceerd op 01-07-2024
1418 keer gelezen

De zon hoog aan de hemel. Heerlijk blauwe luchten. Warm weer. Wat ga jij doen deze zomer om 'm nog een b'tje mooier en leuker te maken? Laat de voorpret maar vast beginnen met deze zomerse activiteiten bij hogere temperaturen. 

 

10x leuke zomer activiteiten bij warm weer 

Stel: je hebt een vrije dag of avond, maar het is óók 30 graden. Dan is het misschien minder fijn om thuis te zitten, want je huis verandert in een kleine sauna... Wat ga je dan doen? Bekijk onze 10 tips voor zomerse activiteiten bij warm weer! 

 

1. Ga de zonsopgang bekijken 

Hoe heerlijk is het om op een vroege zomerochtend al buiten actief te zijn? De dag nog voor je uitgestrekt, de frisse ochtendgeur in de lucht… Zoek een prachtig plekje op om de zonsopgang te zien en ga daarna een lekker stukje wandelen nu het nog koel is. 

 

2. Organiseer een kampvuuravond 

Geen ochtendmens 😊? Probeer dan deze zomerse buitenactiviteit: een kampvuuravond! Zo in je eigen achtertuin met een vuurkorf of op een openbare plek, zoals een strand of camping. Check wel even goed of dit is toegestaan. En vergeet de marshmallows niet! 

 

kampvuur avond zomer activiteit besured


3. Plof op een terras in de zon 

Op zoek naar de perfecte plek op het terras? In de zon als het niet al te warm is, of juist in de schaduw als het bloedje heet is? Deze app is je redder: op Zonopjebakkes zijn door heel Nederland 3.800 terrassen in kaart gebracht waar op dat moment zon is. Bekijk het op het uur nauwkeurig! 
 

4. Hou een koelbox party in het park

Altijd leuk om te doen in de zomer: trommel wat vrienden op om lekker mee in het park te loungen op een kleedje in de schaduw. En als het heel warm weer is… allemaal een koelbox meenemen! Gevuld met bijvoorbeeld ijsjes, koele drankjes of een paar icepacks… 😊 

 

5. Glij de koelte in: bezoek een zwemparadijs 

Zwemmen geeft uiteraard de ultieme verkoeling wanneer het warm is in de zomer. Je kunt naar het dichtstbijzijnde zwembad of strand gaan, maar ook… naar een gaaf zwemparadijs! Op naar het Tikibad, Aqua Mundo of de buitenlocaties van Storm Aquapark.  

 

Openlucht bioscoop bosbios Hoorneboeg


6. Ga naar de film in een openlucht bioscoop

Binnen zitten in de bioscoop met warm weer? Lekker met airco, dat wel. Maar minder avontuurlijk. Ga daarom voor de outdoor versie: een openlucht bioscoop! In de zomer worden in veel steden filmavonden georganiseerd waar je kunt neerploffen voor een heerlijke zomeravond. Gezellig!

 

7. Wat te doen bij super warm weer in 2024? Maak je eigen airco!

Willie Wortels en Handige Harries opgelet: je eigen airco maak je zo! Leg 1 of 2 flessen water in de vriezer en laat ze volledig bevriezen. Haal ze eruit en zet ze in een bakje met daarachter een ventilator. Zo waait er heerlijke koele lucht jouw kant op.

 

8. Bootje huren? Boot feestje! 

Een lekker briesje en de mogelijkheid om te gaan zwemmen: op een boot is het goed vertoeven met warm weer! Je kan uiteraard zelf een boot huren, maar ook… een feestje of event bijwonen op een boot! Boatchella here we come 💃.

 

Stadsstrand oog in al utrecht


9. Ga naar een Ibiza waardig stadsstrand

Waan jezelf op vakantie op een heerlijke beachclub, zonder dat je in de file hoeft te staan richting de kust! Een stadsstrand heeft vaak alles wat je nodig hebt in de zomer: water, zitjes en een uitgebreide menukaart. Wat dacht je van SOIA in Utrecht, de Maaskantine in Rotterdam, Belcrum Beach in Breda of De Kaaij in Nijmegen? 

 

10. Maak je eigen ijsjes

Danoontjes met een stokje in de vriezer, waterijs in ijsvormpjes of helemaal zelf aan de slag met een uniek recept: maak je eigen ijsjes! Leuk om te doen, nog leuker om op te eten 😊. 


Wat ga jij doen met warme weer? 

Iets leuks uit bovenstaande zomeractiviteiten gekozen? Have fun! Wil je meer van dit soort leuke tips krijgen? Volg ons op social media voor nog meer Besured summer vibes. Of meld je aan voor de nieuwsbrief voor maandelijkse dosis inspiratie. 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail