Veel vogels kunnen zorgen voor overlast van vogelpoep

Vogelpoep auto verwijderen? Meh! 6x lakschade voorkomen 局

Gepubliceerd op 21-04-2023
913 keer gelezen

Flatsj! Daar ligt het dan. Zon witte joekel op je dak, je voorruit of heerlijk handig op je deurklink. De zon schijnt en als je niet oppast.. brandt de viezigheid in. Wat kun je doen tegen vogelpoep op je auto? Hoe te verwijderen en lakschade te voorkomen? Lezen maar!

Vogelpoep? Oef, dat kan inbranden (autolak)

Vogelpoep op je auto is natuurlijk niet bepaald een decoratie (= understatement), maar wat je misschien nog niet weet: het kan je autolak aantasten. Vooral als het warm weer is en de zon schijnt. Dan kan de lak niet 'ademen' door dat troepje van de vogels erbovenop.

6x tips om vogelpoep op je auto te verwijderen

1. Zo snel mogelijk eraf

Denk jij: ach, die vogelpoep verwijder ik later wel? Dan kan je een week later een mini-krater op je auto spotten. Om lakschade te voorkomen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Vliegensvlug weghalen die vogelpoep! Wil je weten hoe? Lees verder..

2. Eerst zand en steentjes weghalen

Voordat je gaat schoonmaken: check eerst rondom de vlekken of er geen zand of kleine steentjes op je auto liggen. Pluk ze er voorzichtig uit. Anders maai je een paar krassen in de laklaag. Zit niemand op de wachten. Toch? ;)

3. Gebruik een doek om vogelpoep te verwijderen

Denk jij bij vogelpoep verwijderen aan een schuursponsje? Lekker met de ruwe kant? Ai, geen aanrader. Gebruik een zachte microfiber doek; zo voorkom je krassen in de lak. En afwasmiddel? Daar krijg je op lange termijn doffe plekken van op je auto. Een doe-maar-beter-nietje.

illustratie vlinder op bloem

Schitterende tips en inspiratie ontvangen?

4. Maak de vlekken effe nat (met warm water)

Doe een b'tje (hand)warm water op je doek in combinatie met alcoholoplossing (glasreiniger op methanolbasis of IPA, een soort alcohol). Dep daarna je auto schoon. Is de vogelpoep al een beetje uitgehard of ingebrand? Laat het goedje dan 10 minuten intrekken. Gebruik de zachte kant van een spons (yes, dat mag wel ) of een paar velletjes keukenpapier. Wel goed natmaken en je auto even in de schaduw parkeren. Zo voorkom je aangekoekte plakken.


5. Gebruik een spray (= optie)

Er zijn ook middeltjes speciaal tegen vogelpoep op je auto. Bijvoorbeeld Scratch X. Wellicht kun je een milieu- en diervriendelijk middel scoren. Even een onderzoekje waard, maar dan kan je het wel een b'tje beter en zorgvuldiger schoonmaken en verwijderen.


6. Veeg vogelpoep voorzichtig weg

Met al je spierkracht de vlekken verwijderen? Nee, doe het voorzichtig. Niet hard drukken of vegen, maar zachtjes deppen en wegvegen. Thats the spirit!

Vogelpoep aan de kust is schadelijker

Woon je vlakbij de kust? Vogelpoep op auto schadelijker!

Good to know als je dichtbij het strand woont: vogels langs de kust eten meer vis. Hierdoor zijn de gevolgen van vogelsouvenirs op je auto groter. De eiwitten uit die vis tasten je auto namelijk vaak nog meer aan.

Trots op je (weer) schone auto? Verzeker m goed!

Bij Besured kan je jouw auto tegen een zonnige, lage premie verzekeren. Nieuwsgierig? Bereken je premie in 1 minuut. Wil je het liever niet zelf uitvogelen? Dan kan je ons even bellen: 078 611 81 13. Ook voor persoonlijk advies. Tot zo!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!

Contact

Chat Bel Mail