Positiviteit en kindness

Voel je goed! 6 tips voor een positieve boost 😊

Gepubliceerd op 17-06-2024
979 keer gelezen

Heb je wel eens zo'n dag dat alles een beetje grauw aanvoelt? We kennen het allemaal! Gelukkig kan een klein gebaar – zoals iemand de deur voor je openhoudt - je hele dag opfleuren. Het zijn juist die kleine, positieve dingen die het verschil maken. Daarom hebben wij bij Besured de maand juni intern gevierd als de maand van de positiviteit. Wil je weten hoe we dat hebben aangepakt? Lees dan snel verder!

Positiviteit maakt gelukkiger

Wist je dat vriendelijkheid en positiviteit je écht gelukkiger maken? Onderzoek wijst uit dat iets liefs doen voor een ander bijdraagt aan je welzijn (Mental Health UK, 2020). Mensen die regelmatig aardige dingen doen, voelen zich gelukkiger en meer verbonden. Dit komt doordat goede daden ons brein een boost geven van oxytocine, het 'knuffelhormoon'. Hierdoor voelen we ons verbonden en tevreden. En het mooiste? Als jij iets aardigs doet, is diegene eerder geneigd óók iets aardigs te doen. Een win-win situatie dus!

 

En wat doen wij dan?

Van Toffe quotes door het pand tot een ouderwetse positiviteitsbingo... We doen het om een lach op elkaars gezicht te toveren. En we inspireren jou om hetzelfde te doen! Met onze nieuwe Be Kind Challenge kun jij 30 dagen een lach op iemands gezicht toveren met een lief gebaar. Doe je mee? Aardig zijn is nog nooit zó leuk en simpel geweest!  

 

kind met speelgoedauto illustratie

Jij en 10% kindness korting: een match?

Tips van onze blijmakers 🌞

Onze collega’s zijn vanzelfsprekend het zonnetje in huis, maar ook zij hebben wel eens een off-day. Hoe brengen ze zichzelf dan tóch weer in een goede bui? Je leest hun suggesties hier! 
 

 • Lekker bewegen
  "Ik haal echt energie uit bewegen. Als ik er écht behoefte aan heb, doe ik mee met een workout van The Fitness Marshall op YouTube. Gegarandeerd een positieve boost!"
   
 • Happy tunes
  "Op Spotify heb ik een playlist met nummers waar je gewoon niet verdrietig bij kan zijn. Spoiler: de lijst bestaat voor 75% uit liedjes van ABBA."
ballonnen kindness
 • Haal de dichter in jezelf naar boven
  "Als ik me down voel, schrijf ik vaak een gedicht. Ook deze momenten kunnen inspirerend zijn. Ik word weer vrolijk als ik van mijn gevoelens (woorden)kunst heb gemaakt. 
   
 • Lachend de dag door
  "Mensen spiegelen vaak je gezichtsuitdrukking. Als je chagrijnig kijkt, kijken mensen vaak ook zo naar jou. Probeer dus een glimlach op je gezicht te houden. Met één glimlach van jezelf, krijg je er namelijk zeker 20 op een dag terug."


Dus, wat houdt je tegen?

Met positiviteit kun je jouw omgeving heel simpel een b'tje mooier maken. Doe jij ook mee? Inspireer anderen door jouw leukste moment via Instagram op je positivi-tijdlijn te zetten. Let's spread some joy! 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail