anti-diefstaltips op het strand

Vakantie 2024: 5 anti-diefstaltips voor op ‘t strand 🏖️

Gepubliceerd op 08-07-2024
945 keer gelezen

De zon schijnt.. Misschien ga je bijna op vakantie. Hoor je de zee al? Tijd om compleet te relaxen. Dan wil je je natuurlijk niet de hele tijd zorgen maken om je spullen op het strand. Geen stijve nek meer, van je handdoek in de gaten houden. Wij geven je een paar gouden vakantietips. Lees verder!

 

1. Waterdicht heuptasje, nooit meer telefoon achterlaten

Ken je dat? Je gaat zwemmen maar kijkt om de 5 seconden of je spullen nog wel veilig op hun plekkie op het strand liggen. Oplossing: een waterdicht heuptasje. Daarmee kun je gewoon echt zwemmen, urenlang als je wilt. Niet zo’n krappe telefoonhoes voor in het water, maar een echte tijdloze fannypack! 😎 In het heuptasje kan je jouw telefoon doen, je autosleutels, geld en betaalpassen. Zwemmen zonder zorgen? Yes!

 

2. Spullen in luier of kauwgompotje doen. Huh?

Mocht je al op vakantie zijn en geen waterdicht heuptasje hebben? Er zijn een paar geniale trucjes om jouw spullen te verbergen. Denk aan een smoezelige luier, hup telefoon erin.. en de rest van je spullen. Ga je er voor de volle 100% voor? Dan kun je er zelfs een vies luchtje erop spuiten. Waarschijnlijk niemand die denkt "nou die pak ik mee."

Besured pamper met geld

Wat ook trouwens een goede is (door Besured getest!): een tonnetje kauwgomverpakking. Daar kun je makkelijk je geld in kwijt. Je kunt ook een lege fles zonnebrand gebruiken, of een ‘nep’ blikje drinken waar je de bovenkant vanaf kan schroeven. Niet iets wat mensen zomaar mee zouden nemen. Laat je creativiteit op de vrije loop! De veiligste optie? In shifts gaan zwemmen. Ietsje minder gezellig, maar van gestolen spullen wordt de sfeer er ook niet beter op. 


3. Alarm op je tas zetten

Wiehoehoewiehoehoe!! Voor auto’s ken je hem vast, maar wist je dat je ook een alarm kunt kopen die je op je tas zet? Mega handig! Zodra iemand ermee aan de haal gaat, ziet het hele strand die walk of shame (of run eerder). Geen 100% garantie dat iemand je tas gelijk laat vallen. Maar alles is beter dan je spullen open en bloot, onbeheerd op je handdoek laten liggen. Want dan ben je natuurlijk niet verzekerd tegen diefstal. Gaat de dief er toch mee vandoor? Bonus: een smart tag toevoegen aan je tas. Kan de dief toch getraceerd worden. Trek een politieheld aan z’n jasje (of shirtje)! 

illustratie wereld

Voordelige reisverzekering berekenen?

4. Huur een strandkluis

Oké iets minder origineel, maar wel een van de veiligere opties... Grotere stranden stellen vaker een kluisje beschikbaar, tegen betaling. Hierin kan je dus je waardevolle spullen kwijt. Let wel: sommigen zijn niet helemaal goed van kwaliteit, dus even goed op letten. Er zijn ook draagbare kluizen die je aan je stoel kan bevestigen of aan een buggy, alleen ook die kunnen als geheel gestolen worden. En die kluizen openkrijgen zal voor een béétje dief ook niet heel lastig zijn. 

 

5. Gewoon lekker offline

Ook een optie: niks van waarde meenemen naar het zwembad of strand. Want tijd voor elkaar nemen is goud. Oké, je sleutels en je ID-kaart zijn misschien wel handig. Maar even geen telefoon of smartwatch, lekker offline? Heerlijk genieten van je vakantie!

Word je toch bestolen op vakantie? Doe altijd aangifte bij de politie. Niet mogelijk? Meld het dan bij wat daar het dichtstbij in de buurt van komt (campingbaas, reisorganisatie, hotel etc.) Dit is belangrijk voor je reisverzekering. En hierover gesproken... 

 

Relaxed op vakantie? Regel Besured reisverzekering!

Soms valt diefstal niet te voorkomen, of andere grote pech op reis waardoor je in de penarie raakt. Dus: regel die reisverzekering! Die van Besured is extra zonnig geprijsd 🌞. En in een paar klikken geregeld. Benieuwd? Bereken in 1 minuut je premie.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail