Treinfoto door gebergte

Treinreizen in Europa: b'tje beter tips voor vakantie

Gepubliceerd op 23-05-2023
983 keer gelezen

Kedeng kedeng. Kedeng kedeng. Wil jij op vakantie in Europa? Probeer eens een treinreis! Heerlijk naar het strand of een korte stedentrip: er zijn veel mogelijkheden én voordelen bij treinreizen in Europa. Wij zetten de basics voor je op een rijtje.

Een treinreis in Europa: jouw vakantie in 2023?

Overweeg jij een treinvakantie? Lekker bezig. Met de trein reizen is veel beter voor het milieu dan met het vliegtuig. Met een vliegreis belast je het milieu namelijk 7 tot 11 keer zoveel dan met de trein! Dat is niet niks. Maar daarnaast zijn er nóg meer voordelen aan treinreizen ⬇️.

 

6x b'tje beter met treinreizen

  • Je hoeft geen bagage in te checken of uren van te voren op het vliegveld te zijn. 
  • De prijs van een treinkaartje is 8 van de 10 keer goedkoper dan een vliegticket (bron: Consumentenbond).
  • In een trein zit je ruimer én kun je een beetje aan de wandel door de wagon.
  • Je komt aan in het stadscentrum van je bestemming, place to be!
  • De internationale treinen hebben vaak stopcontacten en soms ook wifi. Lekker Netflixen 😃.
  • Er is meer te zien vanuit de trein dan vanuit het vliegtuig. Je leert het land al kennen tijdens je reis!
     

Treintickets in Europa

Overtuigd door de voordelen? Dan heb je verschillende opties voor jouw treinticket in Europa. Afhankelijk van je bestemming, de lengte van je reis en hoeveel plekken je wilt zien, maak je een keuze in je treinticket: enkele reis, flexibel reizen of onbeperkt treinen in een bepaalde periode... Daarnaast zijn er ook partijen waar je in 1x je hele reis kunt boeken. Easy peasy, lemon squeezy 🍋. Let wel: deze treintickets kunnen misschien iets duurder zijn door de servicekosten.

 

illustratie pipowagen en molen

Veilig treinreisje maken? Sluit een reisverzekering af!

De prijs van een treinkaartje

"Wat kost dat dan, treinreizen in Europa?" denk jij nu 😉. Nou, de prijs van een ticket hangt van een aantal dingen af, zoals je vakantiebestemming en het moment van boeken. Voor bijna alle tickets geldt: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Ga je in vakantieperiodes? Dan liggen de prijzen vaak wat hoger. Hieronder een aantal voorbeelden van de prijzen van treinkaartjes per bestemming:

 

Bestemming Reistijd Prijs 2e klas ticket
Parijs 3 uur en 30 min 60 euro
Berlijn 6 uur en 5 min 39,90 euro
Londen 4 uur  86 euro
Wenen 13 uur en 45 min 78 euro
Praag 12 uur en 25 min 66,90 euro

Gebaseerd op een directe, enkele reis op 12 augustus 2023 vanaf Amsterdam, wanneer je boekt in mei 2023 via nsinternational.nl.

 

Hou er rekening mee dat dit de laagste prijzen zijn. Wil je een speciale stoel in de trein, 1e klas of misschien een slaapplaats, dan stijgen de prijzen van treinkaartjes. Maar in sommige gevallen krijg je ook korting! Zo reizen jongeren t/m 27 jaar bij de NS met 25% korting en mogen kinderen t/m 11 jaar zelfs gratis meerijden. Kijk uiteraard voor de actuele prijzen op de websites van de ticketaanbieders 😉.

 

Stedentrip met de trein of strandvakantie

De steden in bovenstaand overzicht staan vooral bekend als leuke stedentrip bestemming. Maar een treinreis hoeft zeker niet alleen voor een weekendje weg benut te worden. Ook strandvakanties met de trein zijn aan te raden. Zo kun je met trein naar Marseille, Barcelona of gewoon wat dichterbij: Brighton in Engeland en Deauville in Frankrijk! Vaak rijden er ook nachttreinen naar deze bestemmingen. Zo kun je slapend op vakantie gaan 😴. Chill!

 

Al zin om te gaan treinreizen? 

Let's get this party started! Boek jouw treinticket en ga zorgeloos per spoor door Europa. Want Besured reist met je mee in de vorm van een goede verzekering! Stel jouw doorlopende reisverzekering samen en ontdek onze lage premie. Bereken je premie in 1 minuut!

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail