Gele mini-bibliotheek met boeken in straat

Oude boeken: verkopen, inleveren of upcyclen? 3 tips!

Gepubliceerd op 15-08-2022
2378 keer gelezen

Heb jij nog een stapel oude (studie)boeken liggen? Weet je niet zo goed wat je ermee moet en vind je weggooien zonde? Hier kan je iemand anders vaak erg blij mee maken! Zo kan je je oude boeken verkopen of inleveren. Maar je kan ze ook als decoratie een tweede leven in je eigen huis geven! Benieuwd hoe? We geven je drie tips!

1. Oude boeken verkopen: online of op een markt

Wil jij je oude boeken verkopen? Hartstikke slim! Je gelezen verhalen krijgen een tweede leven én je verdient er nog iets aan!

 

Boeken online verkopen? Check deze sites:

Je kan jouw oude boeken online gemakkelijk verkopen. Websites zoals Boekwinkeltjes, Marktplaats en Bol zijn daar de perfecte platforms voor. Ook als jij zelf graag boeken koopt, zijn deze websites een aanrader! Want ook voor boeken geldt: tweedehands shoppen is duurzamer dan nieuw.

 

Oude studieboeken verkopen? Dat kan óók online!

Wat te doen met oude studieboeken? Websites zoals Studystore zet je in om je boeken te verkopen. Je vult de ISBN van het boek in en je kunt meteen zien hoeveel je boek eventueel nog waard is. Ben je het eens met het bedrag? Dan klik je op verkopen en stuur je je boeken gratis op naar het antwoordnummer van Studystore. Handig!

 

Boeken verkopen op een boekenmarkt

Heb jij zin in een uitje dat verder gaat dan het postkantoor? Dan kan jij je boeken op markten proberen te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de IJ-hallen in Amsterdam, waar veel tweedehands spullen worden aangeboden. Maar ook de grote jaarlijkse boekenmarkt in Dordrecht biedt uitkomst! Kan je gelijk snuffelen naar mooie aanwinsten voor jezelf 😉

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Leuke inspiratie in je mailbox ontvangen?

2. Boeken inleveren en een ander blij maken?

Je weet nu hoe je je oude boeken kan verkopen. Maar je kan ook kiezen om ze gratis in te leveren. Dat kan op verschillende manieren. Breng ze bijvoorbeeld naar de kringloop of zoek een lokale minibieb (je weet wel: zo’n boekenkastje in de buitenlucht) waar je ze neer kunt leggen. Of laat je oude boeken ophalen door mensen via verschillende Facebookgroepen. Oude kinderboeken? Vaak staan scholen en kinderopvang te springen om leuke kinderverhalen! Ook kan je je boeken doneren aan kaftwerk.com. Zij maken unieke notitieboekjes van covers van oude boeken. Is dat niet creatief?

 

3. Wees creatief: gebruik je oude boeken decoratief

Ben je een beetje handig? Ga dan knutselen met boeken! Bijvoorbeeld:

  • Gebruik de rug van je oude boeken om boekenleggers van te maken.
  • Lijm alle bladzijdes van een boek aan elkaar. Snijd het middendeel eruit. En voilà: een doos die eruit ziet als een boek.
  • Maak mooie ansichtkaarten van je oude boeken.

Check eens op Pinterest wat je allemaal nog meer kan doen!

 

Nóg meer vooruitgang boeken? Kies Besured!

Genoeg manieren om nieuw leven in jouw oude boeken te blazen. En je draagt je steentje ook nog eens bij aan een beter milieu. Wil jij het samen met ons nóg een b'tje beter doen? Bekijk onze b'tjes beter.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail