Brievenbussenblok met nee-nee stickers

Nee-nee sticker bestellen in 2024? Zo doe je dat gratis!

Gepubliceerd op 17-01-2024
18985 keer gelezen

In Nederland valt er jaarlijks zo’n 26 kilo folders per huishouden op de mat (bron: MilieuCentraal). En dat zorgt naast irritatie (hoe chagrijnig word jij van een overvolle brievenbus na je vakantie?) ook voor papierverspilling, energieverspilling voor productie én voor vervuiling door transport. Hartstikke zonde! Maar gelukkig is hier anno 2024 wat aan te doen: de nee-nee sticker bestellen. Gratis!

Optie 1. Gratis nee-nee sticker afhalen bij je gemeente

Wil jij zo’n mooie nee-nee sticker op jouw brievenbus? Die kan je vaak gratis afhalen bij jouw gemeente. Ga lekker wandelen of op de fiets voor wat extra lichaamsbeweging.

 

Optie 2. Nee-nee sticker gratis online bestellen

Ben jij niet in staat om naar het gemeentehuis te gaan? Bij veel gemeenten kan je jouw nee-nee sticker ook bestellen via je DigiD of door een mail te sturen. Dit verschilt per gemeente, dus zoek even op hoe jij in jouw stad aan een nee-nee sticker komt. Deze gewenste post valt dan binnen zo’n vijf dagen op je deurmat!

 

Let op! Veel partijen verkopen een nee-nee sticker

Zo’n sticker kopen kan ook online, maar is dus niet nodig. Bijna overal kan je een nee-nee sticker gewoon gratis bij de gemeente krijgen. Er zijn trouwens ook shops die ‘grappige’ versies van de nee-nee stickers aanbieden. Ze zouden op het Instagram-account van Passief-Agressief niet misstaan. Als je er zo eentje wilt, betaal je er uiteraard wel voor.

 

illustratie OK handgebaar

Zeg jij ja-ja tegen 10% korting op je autopremie?

 

Wat is het verschil tussen de ja-nee en nee-nee sticker?

  • Heb jij een ja-nee sticker op de deur? Dan zeg je ‘ja’ tegen huis-aan-huisbladen en ‘nee’ tegen reclamefolders.
  • Met een nee-nee sticker krijg je géén huis-aan-huisbladen én geen reclamefolders.

 

Tip: tóch graag folders en huis-aan-huisbladen lezen? Tegenwoordig kan je het meeste digitaal vinden!

 

Nieuw: de ja-ja sticker!

En zijn ook gemeenten die het principe van de nee-nee sticker hebben omgedraaid. Daar ontvang je alleen nog reclamefolders en huis-aan-huisbladen wanneer jij daar actief voor kiest met de ja-ja sticker. Heb jij niets op je brievenbus? Dan mag je niets ontvangen. De gemeenten die hier onder andere aan meedoen zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Tilburg. Check ook of jouw gemeente hierbij aangesloten is.

 

Zeg jij ‘nee’ tegen reclamefolders? Roep dan ‘ja’ tegen Besured!

Bij Besured verzekeren we het liefst aardige, eerlijke en positieve mensen. Die bijvoorbeeld een nee-nee sticker op hun brievenbus plakken, maar ook een onbekende groeten op straat. Alle kleine gebaren helpen. Elke dag een b'tje beter. Voor al die mensen: 10% kindness korting op de autoverzekering. Die toch al heel voordelig is. Benieuwd? 
 

Bereken direct

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail