Moederdag samen hapje eten

Moederdag 2023: de leukste niet-cadeau ideeën [5x]

Gepubliceerd op 10-05-2023
1031 keer gelezen

Vorig jaar je moeder op Moederdag een bloemetje cadeau gegeven? Doosje bonbons? Heerlijk parfumpje?  Super lief 💕. Maar.. wil je in 2023 wegblijven van clichés? Tadaa: hier 5 leuke en originele NIET-cadeau-ideeën voor Moederdag. Zo zet jij alle moeders, oma’s en andere geliefden die dag in het zonnetje!

1. Geef iets wat ze al heeft, in een nieuw jasje 

Niks kopen, wel blij maken. Spendeer wat tijd en moeite in een item waar je moeder dol op is (of was) en blaas er nieuw leven in!  

 

  • Heeft ze veel fotolijstjes in huis? Vervang de verouderde foto’s met nieuwe varianten. 
  • Sieraden die liggen te verstoffen? Poets ze goed op en leg alles in een mooie doos terug. 
  • Vazen in saaie bruine kleuren? Pak wat waterbestendige verf uit je kelder en geef ze een fris kleurtje!   

 

2. Old school: geef een tegoedbon of strippenkaart 

Ooit op de basisschool een tegoedbon geschreven, gekleurd en uitgeknipt? Hoe leuk was dat. En het is nog steeds een heel goed idee als moederdagcadeautje! Of je nu 6 jaar oud bent of 36 😊 Je moeder kan vast wat hulp gebruiken. Geen zin om te knutselen? Download en print onze kant-en-klare Moederdag bingokaart waar ze klusjes op kan afstrepen! 

moederdag bingokaart

 

3. Moederdag uitje 

Tijd met kinderen of zelfs kleinkinderen doorbrengen: dat is al een cadeautje op zich. Een ontzettend leuk cadeau-idee voor Moederdag! Genoeg activiteiten om samen te doen. Inspiratie nodig? Kies bijvoorbeeld één van deze moederdaguitjes: 

 

  • Lekker uitwaaien op het strand 
  • Wandelen in het bos 
  • Happen en trappen: fiets een route langs lekkere restaurants!  
  • Bloemen plukken in een pluktuin 

 

4. Andere moeders in het zonnetje zetten 

Hoe lief is het als je niet alleen je eigen moeder in het zonnetje zet, maar ook andere moeders? De bonusmoeders (leuker dan stiefmoeder 😊), de kersverse moeders (je partner, zus, nicht of beste vriendin) en de niet-moeders (die dat wel graag hadden willen zijn). Regel een picknickmand of lekkere high tea en ga samen iets leuks doen om Moederdag 2023 super speciaal te maken.

 

5. Zelfgemaakte baksels en maaltijden 

Liefde gaat door de maag. En dat geldt ook voor vrouwen 😉. Waarom niet tijdens Moederdag samen een hapje eten? Super gezellig! Bak eens wat lekkere koekjes voor bij de koffie/thee, ga all-out voor een taart of maak een heerlijke salade voor de lunch. Succes gegarandeerd door al dat lekkers met een persoonlijke touch. 

 

Vaker leuke ideeën krijgen via de mail? 

Wil je vaker inspiratie krijgen voor feestdagen of andere dingen die een b’tje leuker of liever kunnen? Abonneer je op onze nieuwsbrief! Zo heb je elke maand wat positieve vibes in de mail. Pinky promise 💌.

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail