ballon zonnetje grasveld

Goede Vrijdag 2024: wanneer en hoe maak je 'm geweldig?

Gepubliceerd op 22-03-2024
1221 keer gelezen

Hey! Ben jij benieuwd wanneer Goede Vrijdag valt dit jaar? Wij zochten het uit! Bekijk gelijk 6 tips hoe je van deze vrijdag een geweldige dag kan maken (ook voor anderen ❣️).

Wanneer is het Goede Vrijdag in 2024? 

De exacte datum van Goede Vrijdag wisselt ieder jaar. Het valt namelijk altijd op de vrijdag voor Pasen. En Pasen wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Wat? Iets ingewikkelder dan Kerst dus 😊. Daarom lekker makkelijk voor jou: in 2024 valt Goede Vrijdag op 29 maart. Alvast plannen maken voor 2025? Dan is het Goede Vrijdag op 18 april.

 

En.. is Goede Vrijdag een vrije dag?

Goede Vrijdag is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen heeft een vrije dag. Meestal geven scholen, overheidsinstellingen en gemeentes de dag vrij, maar lang niet iedere werkgever doet dit. Even navragen dus of jij deze dag tot je beschikking hebt om chocolade paaseitjes in te slaan en ze alvast te verstoppen (in huis of in je buik...😋). Maar mocht je nog wat vrije dagen over hebben, dan is het wel een perfecte dag om vrij te nemen. Tweede Paasdag valt namelijk op de maandag erna en is wél een verplichte vrije dag. Hierdoor kun je heerlijk een extra lang weekend vrij zijn!

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Mogen we je blij maken met inspiratie?

Maak van Goede Vrijdag 2024 een geweldige vrijdag! 

Wil jij van vrijdag 29 maart 2024 een fantastische dag maken? Doe iets aardigs voor anderen! Voor vrienden, een onbekende op straat, een geliefde, collega’s, huisdieren… en pas onderstaande tips toe. 


1. Koop een ballon, geef weg

Dinosaurus, eenhoorn of zonnestraaltje: koop de meest kleurrijke en glitterende ballon en geef hem een onbekende op straat. Maak iemand blij! Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Of geef een ballon of iets kleins aan je neefje, nichtje, buurmeisje of het eerste kind dat je tegenkomt. Superleuk!


2. Lees boek voor aan je lievelingspersoon

Stop alle schermen weg. Kruip onder een fluffy deken met je favoriete prentenboek. Lees voor aan je kind of doe eens gek: je huisdier! Het verhaal gaat misschien langs ze heen, maar je hebt wél een cosy momentje samen 😊  

 

3. Drop iets lekkers op de mat van je buren 

Muffins, koekjes of een hele taart: maak de heerlijkste baksels en breng het langs bij je lieve buren. Hét ingrediënt voor een succesvolle burenrelatie 😊. 

 

tip: laat zomaar presentje achter bij de buren


4. Casual Friday wordt Fancy Friday  

Moet je werken met Goede Vrijdag? Spreek met je collega’s een unieke dresscode af. Streepjestruien? Felroze jurken? Glitterschoenen? Paradeer heel de dag met elkaar rond en vereeuwig die look met leuke groepsfoto’s! 


5. Kleur, planten.. maak je omgeving een b'tje mooier

Planten en de kleur blauw maken je minder gestrest en helpen je focussen. Breng kleur aan in je omgeving. Helemaal zen met een pannenkoekplant op je bureau🌱. Of de duik de tuin in, wip een paar tegels eruit en hup planten erin. 


6. Weg met stijve harken! Dance-off of mini-playback show 

Draai je lievelingsmuziek en laat alles uit je handen vallen. Daag iemand uit voor een mini-playbackshow of een dansje door de kamer!
 

Have a great (fri)day, met een nieuwe autoverzekering?

Elke dag kan een b'tje mooier en leuker. Dat zit in de kleine gebaren. Iets meer naar elkaar omkijken. Iets aardigs doen. Daarin geloven we in bij Besured! Wij verzekeren aardige, positieve en eerlijke mensen het liefst! Join jij Besured ook? Bekijk bijvoorbeeld onze voordelige autoverzekering. Bereken in 1 minuut. Rij goed verzekerd.. met de wind in je haren, de zon tegemoet! 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail