duurzame-kerstboom-alternatieven

Duurzame kerstboom: 5 toffe tips in 2024

Gepubliceerd op 17-01-2024
1135 keer gelezen

Wil jij het deze kerst een b'tje beter doen? Denk eens aan een duurzame kerstboom. Geen idee waar je moet beginnen? Zet Mariah Carey maar op, doe je mooiste kersttrui aan en lees onderstaande tips om je kerstboom ook meteen een duurzame te maken. 

Tip 1: Kerstboom huren of adopteren in 2024

'Adopteer een boom?'. Jazeker! Er zijn plekken waar jij een groene vriend voor de feestdagen kan adopteren. Denk aan een lokale boer, tuinier of initiatieven zoals BeterBoompje. Na afloop kun je jouw kerstboom weer terugbrengen en zij planten dan de boom weer terug. Deze optie is vooral erg goed voor de luchtkwaliteit. Huur je liever een geheel versierde kerstboom? Ook dat kan. Het loont zich dan om rond te kijken: er zijn mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

 

Tip 2: Ga voor een duurzame tweedehands (kunst)kerstboom

Gun je spullen een nieuw leven? Top! Overweeg dan ook eens om zelf een tweedehandse (kunst)kerstboom in huis te halen. Op websites als Marktplaats is er vaak genoeg keuze, meestal voor een leuk prijsje of soms zelfs gratis. Of ga eens lekker snuffelen bij je kringloopwinkel in de buurt. Voordeel: je verkleint hiermee de afvalberg. Tip: daag jezelf eens uit om binnen een straal van 10 km te blijven. Scheelt weer!

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Meer inspiratie en tips ontvangen?

Tip 3: Kerstboom in je tuin terug planten

Optie is ook om dit jaar een dennenboom met kluit te kopen. Ben je klaar met je kerstboom? Dan plant je hem gewoon terug in je tuin. Super handig, want volgend jaar haal je hem met wortel en al uit de grond en is jouw woonkamer snel weer in kerstsfeer! Wil je dit ook, maar heb je geen tuin? Dan is tip #1 'adopteer een boom' een goede optie!

 

Tip 4: Zelf een alternatieve duurzame kerstboom maken

Zin om een b'tje creatief te zijn? Waarom niet lekker zelf een diy-kerstboom maken? Er zijn veel alternatieve kerstbomen te verzinnen die duurzaam zijn. Voor de stam kan je denken aan materialen als oud steigerhout, of kratjes waarmee je een houten kerstboom kan maken. En wellicht heb je oud papier of oude dekens voor de aankleding? Deze do it yourself-optie zorgt voor veel lol en is een win/win omdat je veel recyclet. Maak jij een kerstboom met lichtjes? Of wordt het wat anders?

 

alternatieve duurzame kerstboom

 

Tip 5: Versier je huiskamerplant 

‘Jingle Bell, Jingle Bell, Jingle Orchidee’. Feestelijke tip: je kan ook je kerstballen en slingers aan je kamerplant hangen. Voilà: een duurzame kerstboom! Geniet jouw kamerplant ook gelijk mee in de kerstvreugde 🎅.

 

Je spullen thuis verzekeren? Join Besured!

Alle b'tjes samen helpen om de wereld beter te maken. Voor welke duurzame kerstboom ga jij dit jaar? We zijn benieuwd naar jouw keuze! Deel het met ons op Facebook of Instagram en inspireer anderen. Jouw kerstboom en andere spullen in huis voordelig verzekeren? Kies voor de inboedelverzekering van Besured. Zo aangevraagd! 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail