Chinese elektrische auto

Chinese elektrische auto kopen in 2024? Check dit eerst!

Gepubliceerd op 28-05-2024
934 keer gelezen

"Made in China." Dat zie je tegenwoordig niet alleen op allerlei producten, maar anno 2024 ook steeds vaker op de weg. Dan hebben we het over Chinese elektrische auto’s en SUV's. Maar hoe komt dat eigenlijk? En als jij erover nadenkt om er ook een te kopen, waar moet je dan op letten? Dit is wat je absoluut moet weten voordat je er een aanschaft! 

 

Deze Chinese auto’s zijn trending in 2024 

De Chinese elektrische automerken die de show stelen in 2024? We zien dat Aiways, BYD, Hongqi, Lynk & Co, MG, Nio en Xpeng flink in opkomst zijn hier in Nederland. Waarom? Naast hun moderne looks spelen de relatief lage kostprijzen van deze auto’s zeker een rol. Maar let op, goedkoop kan duurkoop zijn!

 

Maar waarom zijn Chinese elektrische auto’s zo goedkoop?

Dat komt wellicht doordat deze merken over het algemeen makkelijk toegang hebben tot grondstoffen, lage productiekosten lijken te kennen en mogelijk financiële staatssteun kunnen krijgen. De lage prijzen vielen ook op bij de Europese Unie en de Verenigde Staten. Zij overwegen nu om hun eigen automarkt beschermen. Hoe? Door importheffingen aan te kondigen op goedkope Chinese elektrische auto’s.

 

Repareren Chinese elektrische auto? Kan wel maanden duren!

Je zou denken dat het repareren van deze auto’s net zo eenvoudig is als bij andere auto’s in Nederland. Helaas nog niet. Het addertje onder het gras is dat het reparatieproces momenteel moeizaam verloopt. Dit komt omdat er vanuit de Chinese producent amper specifieke kennis en onderdelen worden geleverd die essentieel zijn voor het repareren van de elektrische auto. Je zult dus geduld moeten hebben als je auto aan reparatie toe is! 

kind met speelgoedauto illustratie

Autoverzekering met 10% korting?

Let op: sommige Chinese elektrische auto's moeilijk te verzekeren

Als jij autoschade krijgt, wil je weer snel de weg op kunnen. Maar wat als de levertijd van specifieke onderdelen 7 maanden is? Tja, dan heb je een probleem (je auto kan maanden stil staan). Ook voor verzekeraars lastig! Want ze kunnen niet de snelle schadeherstelservice leveren. Dit zorgt ervoor dat bepaalde Chinese elektrische auto’s en SUV’s bijna niet te verzekeren zijn. Belangrijk om te weten vóórdat je er eentje koopt. In Nederland zien we dit gebeuren, maar ook in Engeland vermijden veel verzekeraars bepaalde merken. Check of wij Chinese elektrische auto's verzekeren

 

Ga je de weg op? Stroom binnen bij Besured 

Hoe je ook de weg op gaat, een voordelige autoverzekering met 10% extra korting is een afslag die je niet wilt missen! Vul je kenteken in en bereken vandaag nog je premie bij Besured. Dat is in een minuutje gedaan😉.
 

Bereken direct je premie

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail