comedy film avond buren

Burendag 2024 fantastisch maken? Bekijk deze 10 originele ideeën!

Gepubliceerd op 19-01-2024
1998 keer gelezen

Hé daar, buurtkampioenen! Op 28 september wordt Nationale Burendag gevierd. Wil jij je buren op een leuke manier leren kennen of ben je al helemaal verzot op ze en houden jullie wel van een lolletje? Dan hebben wij originele ideeën voor je om samen met je buren te doen. Check deze 10 gekke tips! 

1. Smulti-culti verrassingsbuffet

Organiseer een lekker buurtdiner of lunch, maar met een twist: elke buur mag één gerecht meenemen voor het buffet zonder te weten wat de rest meeneemt. En dat mag van alle wereldkeukens zijn. Smullen geblazen 😋. Laat de culinaire creativiteit losbarsten!
 

2. Olympische Kliko Spelen

Zijn jullie een b'tje sportief? Organiseer dan een stormbaan met jullie kliko’s! Eroverheen, eronderdoor, een stukje achter je aan slepen… Een flinke workout! Maak ze van te voren wel even schoon, toch hygiënischer😅.   
 

3. Complimenten krijttekeningen

Schrijf leuke complimenten in alle kleuren krijt op de opritten en stoepen van je buren. Laat de kinderen er mooie tekeningen bijmaken en voilà: iedereen druk bezig én opgevrolijkt met de complimenten!
 

stoepkrijt met buren buffet met buren

 

4. Superhelden buurtfeest in 2024?

Houd een buurtfeest in thema, waarbij iedereen verkleed moet komen! Zoals een superheldenthema, compleet met capes en bijpassende heldendaden die verricht moeten worden. Denk: Captain America maakt de hamburgers en Thor timmert de limonadekraam! 
 

5. Working at the carwash

Ga samen jullie auto’s wassen met wat goede muziek op 🚗🛀. Praktisch en leuk tegelijk! Zelf geen zin in? Laat het dan door de kinderen doen voor een zakcentje.

 

illustratie zonnepanelen op dak

Jouw huis verzekeren? Welkom bij Besured!

6. Comedy filmavond

Hang een laken op, leen of huur een beamer en hup: je hebt een filmavond in je achtertuin! Compleet met comfortabele dekens, stoelen en snacks die door de buren meegenomen kunnen worden.   
 

7. Karaoke avond

Maak jouw burendag extra muzikaal met een karaokeavond! Draai om de beurt je favoriete nummer en zing de sterren van de hemel. Geen nachtegaaltjes in de buurt? Dan kun je ook opblaasbare microfoons meenemen naar het buurtfeest 🎤. 
 

8. ‘Bouw-een-Vogelhuisje’ workshop

Organiseer een leuke workshop waarbij vogelhuisjes worden gebouwd en de grappige creaties in de buurt worden tentoongesteld. Superleuk voor de kids, maar stiekem ook voor volwassenen. Dit kan natuurlijk ook voor een egel-huisje of gezamenlijk buurtkastje zijn. Maken jullie de wereld (en buurt) weer een b'tje mooier!
 

9. Episch lief gevecht

Op zoek naar iets grappigs en sportiefs? Creëer een episch kussengevechttoernooi met een komische scheidsrechter. Maak teams en ga elkaar lief te lijf 😉. Krijgen we nog een heerlijke nazomer in Nederland? Verwissel dan de kussens voor waterpistolen en je hebt een tof watergevecht!
 

10. Random Act of Pizzaness

Nog een leuk idee voor de foodies onder ons: bestel verrassingspizza's voor willekeurige huizen in de buurt en bezorg iedereen een glimlach! Maak vooraf een grabbelton met alle adressen, zodat ieder huis een pizza krijgt 🍕. Wel handig: check vooraf of er dieet wensen/allergieën zijn en schrijf het op het papiertje voor in de grabbelton. 

 

Nog meer tips voor Burendag 2024?

Check dan meer over Burendag 2024 met tips voor de organisatie. En meld je gelijk aan voor onze nieuwsbrief! Dan sturen we elke maand een b'tje inspiratie op naar je mailbox. 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over b'tje beter initiatieven, handige (verzekerings)tips, het laatste nieuws en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail