jonge vrouw geeft oma pan met eten bij voordeur

Burendag 2022 organiseren: wanneer is het en leuke activiteiten

Gepubliceerd op 30-08-2022
902 keer gelezen

Ken jij je buren al járen en kom je er regelmatig over de vloer? Of ben je nieuw in de wijk en benieuwd wie er allemaal om jou heen wonen? Organiseer een burendag! Buurten worden levendiger wanneer iedereen zich inzet voor de wijk. Je kan meedoen met Nationale Burendag, of zelf iets organiseren. Lees snel wanneer de burendag is, hoe je je eigen burendag organiseert en welke leuke activiteiten je kan doen!

 

Nationale Burendag 2022

In 2022 wordt Nationale Burendag gevierd op 24 september. Goed om te weten: de burendag is ieder jaar in het vierde weekend van september. Weten of er bij jou in de buurt iets georganiseerd wordt? Check het op de kaart van Burendag.nl. Maarrr, jij kan natuurlijk buiten deze datum om ook een burendag voor jouw wijk organiseren!

 

Zelf burendag organiseren op een andere datum

Heb jij eerder een burendag bijgewoond en smaakt dat naar meer? Of wil jij gewoon eens iets leuks doen voor jouw buren en wijk? Mooi plan! Door een burendag te organiseren verhoog je de sfeer in jouw wijk, zie je mensen die je anders niet zo snel zou zien en kan je sámen iets leuks voor jouw buurt doen. Van betrokken buren heb je namelijk het hele jaar profijt. Als iedereen voor elkaar klaar staat, hoeven minder mensen alleen te zijn. Het mooie: veel gemeenten stellen hier een budget voor beschikbaar!

 

Budget burendag aanvragen bij gemeente

Check eens bij jouw gemeente of jij budget voor een burendag of andere activiteit kan krijgen. Er zijn vaak potjes beschikbaar voor het verleuken van jouw wijk. Zo stellen veel gemeenten budget beschikbaar voor een buurtfeest, sportmiddag, het vergroenen van de wijk en nog veel meer. Wat ga jij op burendag organiseren?

 

ledlamp met twee bloemen illustratie

Wil jij het nóg een b'tje beter doen?

 

Activiteiten burendag: voorbeelden en tips

Het idee achter een burendag organiseren is dat je iets doet dat jouw wijk een b’tje beter maakt. Gaan er bij jou gelijk belletjes rinkelen? Of heb je wat meer inspiratie nodig? Geen probleem! Hier een aantal voorbeelden van activiteiten tijdens burendag:

 

 • buurtbarbecue waar iedereen van lekker eten kan genieten
 • sportmiddag voor álle leeftijden
 • taalklasje dat regelmatig samenkomt
 • groen in jouw wijk verzorgen, bijvoorbeeld tegels wippen of boomspiegels beplanten
 • opruimactie in de straat
 • gezamenlijk opknappen van speeltoestellen
 • buurtbingo
 • bakwedstrijd
 • rommelmarkt
 • speurtocht met leuke opdrachten in de wijk
 • toneelworkshops
 • dansuitvoering van de kinderen

 

Extra tip: organiseer een aantal activiteiten op burendag zodat mensen kunnen kiezen waar ze wel en niet aan mee willen doen. Zo heb je de meeste kans op veel deelnemers tijdens jouw burendag.

 

Burendag 2023 nu al voorbereiden?

Wil jij meedoen aan de georganiseerde burendag van 2023? Die is op 23 september 2023. Wil je hiervoor budget aanvragen? Zorg dat je er op tijd bij bent, want het budget van Nationale Burendag is beperkt.

 

Wil jij het nóg een b’tje beter doen? Sluit je aan bij Besured!

Doe je graag dingen samen? Wij ook! Bij Besured willen wij het een b’tje beter, mooier en leuker maken. Samen met jou. En de rest van Nederland. Sluit jij een verzekering bij Besured af? Dan ben je natuurlijk goed verzekerd. Én we planten een boom voor iedere afgesloten verzekering! Weten wat we nog meer doen? Fijne burendag, alvast!

 

Inspiratie direct in je inbox?

Ontvang per e-mail inspiratie over duurzaamheid, handige tips, het laatste nieuws en meer!

Contact

Chat Bel Mail